Κόσμος

Πενήντα νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Έλεν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ – Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Πενήντα νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Έλεν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Τουλάχιστον 50 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές άφησε πίσω του ο τυφώνας Έλεν που εξακολουθεί να σαρώνει τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Εκατομμύρια Αμερικανοί παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και το Σάββατο (28.09.2024), μετά το πέρασμα του τυφώνα Έλεν από τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που κατέστρεψαν σπίτια, δρόμους και επιχειρήσεις σε πολλές Πολιτείες.

Οι περισσότεροι νεκροί, συνολικά 19, αναφέρθηκαν στη Νότια Καρολίνα.

Άλλοι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τζόρτζια, 11 στη Φλόριντα, δύο στη Βόρεια Καρολίνα και ένας στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με τον απολογισμό που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων με βάση στοιχεία των τοπικών αρχών.

«Θλίβομαι βαθιά από τις ανθρώπινες απώλειες και την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Έλεν. Ο δρόμος προς την ίαση θα είναι μακρύς», είπε νωρίτερα το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕφωτογραφίες: Reuters

To άρθρο Πενήντα νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Έλεν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ – Εικόνες βιβλικής καταστροφής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button