Τοπικά

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο για το αναβληθέν διαθρησκευτικό συνέδριο στα Τρίκαλα;

Το διαθρησκευτικό συνέδριο που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα Τρίκαλα, υπό την αιγίδα του Δήμου, μάλλον δεν θα περάσει στην ιστορία ως μια αξέχαστη στιγμή θρησκευτικής ενότητας και διαλόγου. Αντιθέτως, το μόνο που κατάφερε ήταν να ξεσηκώσει κληρικούς, πιστούς και φυσικά την κοινή γνώμη. Στις πλάτες του αντιδημάρχου, που είχε αναλάβει την όλη διοργάνωση, έπεσε η ευθύνη να περάσει το καράβι από την τρικυμία των αντιδράσεων – όμως, όπως φαίνεται, το καράβι βούλιαξε πριν καν αφήσει το λιμάνι.

Με τους δύο Μητροπολίτες του νομού να κηρύσσουν “εμπάργκο” και τον Σταγών Θεόκλητο να απαγορεύει προσκυνητές στα Μετέωρα, η Ιερά Σύνοδος δεν θα μπορούσε να στείλει εκπρόσωπο, καθώς προφανώς δεν υπήρχε διαθέσιμη «βάρδια» για να κατευνάσει την κατάσταση.

Και τώρα που η εκδήλωση αναβάλλεται, όλοι αναρωτιούνται, τι θα γίνει με τις δεσμεύσεις; Οι υπουργοί, οι ραβίνοι, οι μουφτήδες και οι ακαδημαϊκοί είχαν προγραμματίσει τις ομιλίες τους, και αν λάβουμε υπόψη την ελληνική πραγματικότητα, οι ετοιμασίες ήταν …πολλές. Εδώ λοιπόν έρχεται το κρίσιμο ερώτημα, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

The post Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο για το αναβληθέν διαθρησκευτικό συνέδριο στα Τρίκαλα; appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button