Τοπικά

Πολωνοί μαθητές στο Δημαρχείο Τρικκαίων, με επίκεντρο τις εφαρμογές τεχνολογίας

Ζητήματα ευφυών εφαρμογών για πόλεις μέσω της τεχνολογίας και υλοποίησή τους στον αστικό ιστό, συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη μαθητών/τριων από την Πολωνία στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού My Future που εδρεύει στην πόλη Jedlnia-Letnisko της Πολωνίας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τους επίσκεψης στην Ελλάδα επισκέφθηκαν τα Τρίκαλα.

Ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Τρικκαίων Δρ. Κώστας Αβδελίδης ανέλυσε το ιστορικό, την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές που ανοίγονται σε σχέση με τις ψηφιακές υποδομές και δράσεις του Δήμου Τρικκαίων.

Κορωνίδα της παρουσίασης, το restart mAI city και οι προοπτικές του, κάτι που συγκέντρωσε και τις περισσότερες ερωτήσεις από τους/τις μαθητές/τριες, με τον σχετικό διάλογο να αναπτύσσεται επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Ενδιαφέρον υπήρξε, επίσης, και για τις εφαρμογές που σχετίζονται με το περιβάλλον, ενώ ειδικά θέματα τεχνολογίας συζητήθηκαν στο control room του Smart Trikala.

Ακολούθησε παρουσίαση για την ιστορία, τον πολιτισμό και την οικονομία του Δήμου Τρικκαίων, από τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Θανάση Μιχαλάκη, που συνδυάστηκε με μια βόλτα στην πόλη.

Η επίσκεψη άνοιξε τον δρόμο για να εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσθετης συνεργασίας του οργανισμού με σχολεία ή/και φορείς από τον Δήμο Τρικκαίων, για εκπαιδευτικά θέματα, με δεδομένο ότι ο οργανισμός My Future εστιάζει στην εκπαίδευση και στις ευκαιρίες καριέρας με «σύμμαχο» τη μέθοδο «διδασκαλία μέσω πράξης».

Από το γραφείο Τύπου

Related Articles

Back to top button