Ελλάδα

Ποντίκια κάνουν φωλιές στην πλατεία Συντάγματος – Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Ποντίκια κάνουν φωλιές στην πλατεία Συντάγματος - Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Σοκάρουν τα πλάνα από βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στα οποία φαίνονται πολλά ποντίκια να «κόβουν» βόλτες στην πλατεία Συντάγματος και κάνοντας φωλιές στο κέντρο της Αθήνας.

Η πλατεία Συντάγματος είναι ένα σημείο στην πρωτεύουσα όπου η κίνηση είναι αυξημένη. Τόσο Αθηναίοι όσο και πολλοί τουρίστες του εξωτερικού και του εσωτερικού περνάνε από την «καρδιά» της Αθήνας καθημερινά, όλο το 24ωρο και όπως φαίνεται δεν είναι οι μόνοι αφού πλέον κυκλοφορούν ατάραχα και πολλά…ποντίκια!

Εντύπωση προκαλεί το ότι οι αρουραίοι κατάφεραν και έχτισαν φωλιές σε διάφορα σημεία του κέντρου, «κάτω από τη μύτη» των πολιτών και του Δήμου.

Ο Δήμος Αθηναίων μετά το έντονο φαινόμενο με τα τρωκτικά που περιφέρονται μέσα στην πόλη κάνει διαρκείς παρεμβάσεις
για την καταπολέμηση τους από την πλατεία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

Σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά την παρουσία τρωκτικών στην πλατεία Συντάγματος, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη προβεί σε σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με το Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων της Διεύθυνσης Πρασίνου & Αστικής Πανίδας, τις τελευταίες 10 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν οι εξής ενέργειες:

13-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων σε δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

16-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων στα φρεάτια περιμετρικά της πλατείας.

19-09-2024: Εντοπισμός και σφράγιση πιθανών εισόδων φωλεών τρωκτικών εντός των παρτεριών, με ταυτόχρονη τοποθέτηση δολωμάτων.

20-09-2024: Έλεγχος και επαναδόλωση στους δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

Η πλατεία Συντάγματος παρακολουθείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εφαρμόζοντας εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την καταπολέμηση των τρωκτικών στον αστικό ιστό.

Ο Δήμος Αθηναίων παραμένει σε επιφυλακή με διαρκείς παρεμβάσεις, συνεχίζοντας αδιάκοπα τις προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας σε κάθε σημείο της πόλης.

To άρθρο Ποντίκια κάνουν φωλιές στην πλατεία Συντάγματος – Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button