Ελλάδα

Προσχεδιασμένο το έγκλημα στην Κυψέλη, τα μαχαίρια που αγόρασαν στο Μοναστηράκι και η συγγνώμη του θύματος

Προσχεδιασμένο το έγκλημα στην Κυψέλη, τα μαχαίρια που αγόρασαν στο Μοναστηράκι και η συγγνώμη του θύματος

«Μας παρενοχλούσε σεξουαλικά και όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και πιο βίαιος. Συναντηθήκαμε να μιλήσουμε, πιαστήκαμε στα χέρια και βγάλαμε μαχαίρι και τον μαχαιρώσαμε». Με αυτά τα λόγια, ο 19χρονος Αλβανός που έσφαξε μαζί με τον 17χρονο αδερφό του τον ξάδερφό του στην Κυψέλη, περιγράφει στους αστυνομικούς τους λόγους που έσπρωξαν τους δυο νεαρούς στα άκρα και τους έκαναν φονιάδες.

Τα δυο αδέρφια, το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου, με δυο πτυσσόμενους σουγιάδες στην τσέπη, σε ένα ραντεβού θανάτου, αποφάσισαν να λύσουν με αίμα το μαρτύριο που όπως ισχυρίζονται βίωναν στην τρυφερή ηλικία των 4 και 7 ετών, από τον Αλβανό ξάδερφο που τους κακοποιούσε σεξουαλικά. Οι προανακριτικές απολογίες που αποκαλύπτει το newsit.gr σοκάρουν…

«Κράταγα το μαχαίρι, του επιτέθηκα στο σώμα και μετά το πέταξα στον κάδο»

Στην προανακριτική του απολογία ο 17χρονος δεν θέλησε να πει πολλά. Παραδέχθηκε ότι μαχαίρωσε τον ξάδερφό του χωρίς όμως να προβαίνει σε λεπτομέρειες: «Ο 28χρονος είναι ξάδερφος μου. Όταν ήμασταν μικροί μας ενοχλούσε σεξουαλικά χωρίς τη θέλησή μας εμένα και τον αδερφό μου στην Αλβανία όπου μέναμε όλοι μαζί. Από τότε δεν τον έχω δει, αλλά μου στέλνει περιστασιακά στην εφαρμογή Instagram και με ρωτάει τι κάνω. Σήμερα μας είπε να βρεθούμε όλοι μαζί το βράδυ στην οδό Χανίων. Εγώ είχα μαζί μου ένα μαχαίρι για ασφάλεια.

Δε θυμάμαι όλο το περιστατικό, θυμάμαι ότι κράταγα το μαχαίρι και του επιτέθηκα στο σώμα. Μετά φύγαμε με τον αδερφό μου, άφησα το μαχαίρι σε ένα κάδο και είπα στους γονείς μου τι έχει γίνει και ήρθαμε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης. Δεν θυμάμαι να τον μαχαίρωσε και ο αδερφός μου, ούτε αν είχε μαχαίρι. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο να σας πω. Και δε νιώθω καλά για να σας πω τι είχε γίνει όταν ήμασταν μικρά παιδιά».

«Το είπαμε πέρυσι στους γονείς μας και έπαθαν σοκ»

Ο 19χρονος αδερφός του στην κατάθεση του ήταν πιο αναλυτικός αναφορικά με τα δραματικά γεγονότα που βίωναν τα δυο παιδιά στην τρυφερή ηλικία των 4 και 7 ετών από τον ξάδερφό τους. «Μένουμε με τους γονείς μας στο Γαλάτσι. Γεννηθήκαμε στην Ελλάδα αλλά όταν εγώ ήμουν έξι χρονών και ο αδερφός μου τεσσάρων χρονών, φύγαμε οικογενειακώς και ζήσαμε για δύο χρόνια στην Αλβανία. Σε κοντινό σπίτι βρισκόταν ο ξάδερφος μας.

Αυτός με παρενοχλούσε σεξουαλικά και όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και πιο βίαιος. Εγώ ήμουν μικρός και δεν καταλάβαινα αλλά σιγά-σιγά ένιωθα ότι κάτι δεν ήταν φυσιολογικό. Αυτά συνέβαιναν όταν ήμασταν εκεί εκείνα τα δύο χρόνια. Έπειτα επιστρέψαμε στην Ελλάδα και μείναμε στην Κυψέλη. Εγώ από τότε ένιωθα λες και με έχουν τραυματίσει αυτά τα γεγονότα και ήμουν πολύ κλειστός. Όταν πια έγινα 16 χρονών ένιωθα ότι σιγά-σιγά τα ξεπερνάω.

Στο μεταξύ δεν είχα μιλήσει σε κανέναν για αυτά. Παράλληλα, έβλεπα ότι και ο αδερφός μου ήταν πολύ κλειστός και δε μου μίλαγε και σκέφτηκα ότι είχε παρενοχλήσει και αυτόν. Πριν από δύο χρόνια μιλήσαμε με τον αδερφό μου και μου επιβεβαίωσε ότι όσο βρισκόμασταν στην Αλβανία παρενοχλούσε και αυτόν. Στους γονείς μας το είπαμε πέρυσι.

Μέχρι τότε δεν ήξεραν κάτι, αλλά έπαθαν σοκ όταν το ανακοινώσαμε. Γενικά νιώθουμε και οι δύο ότι μας έχει καταστρέψει τη ζωή μας. Ο πατέρας μου κάποια στιγμή επικοινώνησε με τον ξάδερφο και τον ρώτησε είναι αλήθεια και εκείνος το παραδέχτηκε και είπε ότι ήταν λάθη που κάναμε παιδιά. Μετά από αυτό μου έστειλε και μήνυμα μέσω messenger να μας ζητήσει συγγνώμη για όσα έγιναν παλιά.

Την Κυριακή το βράδυ έστειλε στο instagram να βρεθούμε όλοι μαζί να μιλήσουμε να κανονίσουμε να βρεθούμε στην Φωκίωνος Νέγρη τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 20:30 με 21:00. Έτσι και έγινε. Αυτός, μάλιστα ήρθε κατευθείαν από το αεροπλάνο που ερχόταν από την Αλβανία που ζούσε τον τελευταίο καιρό. Κάτσαμε σε παγκάκι και περπατάγαμε κιόλας. Μας έλεγε ότι ήταν λάθη που έκανε μικρός και τέτοια.

Εμείς με τον αδερφό μου τα είχαμε ακούσει πολλές φορές αυτά, αλλά τον σιχαινόμασταν. Κάποια στιγμή σκεπτόμενοι όλα αυτά που είχαν συμβεί, πιαστήκαμε στα χέρια και βγάλαμε εγώ και αδερφός μου μαχαίρι και τον μαχαιρώσαμε. Και οι δύο είχαμε από ένα πτυσσόμενο σουγιά μαύρο. Δε θυμάμαι σε ποιο σημείο τον χτύπησα, γίνανε όλα πολύ γρήγορα αλλά σίγουρα τον μαχαίρωσα μια φορά στο σώμα. Έπειτα τρέξαμε προς την οδό Επτανήσου και πετάξαμε σε κάτι σκουπίδια τα μαχαίρια. Πήγαμε στους γονείς μας και ήρθαμε εδώ απευθείας Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης όπου τους είπαμε τι έχει γίνει.

Δεν έχουμε συλληφθεί ποτέ, είμαστε καλά παιδιά αλλά δεν αντέχαμε άλλο όλο αυτό. Δεν άντεχα να μας μιλάει και να τον βλέπω. Επίσης θέλω να πω ότι ένιωσα άσχημα γιατί όλα αυτά έγιναν μπροστά στην καφετέρια που είχε κόσμο».

Στην ερώτηση του αστυνομικών αν αναγνωρίζει τους σουγιάδες ο νεαρός αποκρίθηκε ότι «Ναι τους αναγνωρίζω. Αυτά τα μαχαίρια τα αγόρασα εγώ το πρωί από το Μοναστηράκι, δεν θυμάμαι από ποιο μαγαζί και είναι αυτά που χρησιμοποιήσαμε που σας είπα πριν. Πριν το χρησιμοποιήσω το είχα στην τσέπη, ο αδερφός μου δεν ξέρω που το είχε».

Η νομική άποψη

Ο κ. Αλέξης Κούγιας ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων τονίζει στο neswit.gr πως: «Πρόκειται για μια τραγωδία και δεν θυμάμαι μέχρι τώρα στις υποθέσεις που έχω αναλάβει, να έχω υπερασπιστεί παιδιά αυτής της ηλικίας, αυτού του πνευματικού επιπέδου, αυτής της αγωγής, αυτής της παιδείας τα οποία όπως προκύπτει από τις προανακριτικές απολογίες τους να έχουν στην ψυχή τους τόσα χρόνια αυτό το οποίο υπέστησαν από το θύμα.

Λυπάμαι που το λέω αλλά φαίνεται ότι αυτά τα παιδιά είχαν ως σκοπό ζωής τους να ξεπλύνουν, αυτό το οποίο τους συνέβη σε μικρή ηλικία και το οποίο θυμόντουσαν και δεν μπορούσαν να το ξεπεράσουν».

 

To άρθρο Προσχεδιασμένο το έγκλημα στην Κυψέλη, τα μαχαίρια που αγόρασαν στο Μοναστηράκι και η συγγνώμη του θύματος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button