Κόσμος

Ρώσος κοσμοναύτης: Η Νότια Αμερική αλλάζει ραγδαία

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Νότια Αμερική έχει αλλάξει και από το διάστημα μπορεί κανείς να δει πώς η έκταση των δασών στην ήπειρο μειώνεται, δήλωσε στο RIA Novosti ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλιέγκ Κανονιένκο.

«Η γη αλλάζει. Η Νότια Αμερική αλλάζει σε μεγαλύτερο βαθμό. Η έκταση των δασών εκεί μειώνεται, αυτό μπορεί να φανεί σημαντικά με το μάτι. Υπάρχουν πολλές πυρκαγιές, η Αφρική καίγεται, η Νότια Αμερική καίγεται», δήλωσε ο Κανονιένκο σε συνέντευξη Τύπου μετά την πτήση.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γη είναι ένας «αυτοαναπτυσσόμενος οργανισμός» και τελικά «δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να καταστραφεί».

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Αλιέγκ Κανονιένκο και Νικολάι Τσουπ επέστρεψαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 23 Σεπτεμβρίου με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-25 μαζί με την Αμερικανίδα Τρέισι Ντάισον. Η αποστολή τους ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 (με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-24 με μια άλλη Αμερικανίδα, την Λόραλ Ο’Χάρα. Ο Κανονιένκο και ο Τσουπ έκαναν νέο ρεκόρ για τη διάρκεια της πτήσης στον συγκεκριμένο σταθμό-374 ημέρες. Επιπλέον, ο Κανονιένκο, για τον οποίο αυτή ήταν ήδη η πέμπτη αποστολή, έγινε ο πρώτος κοσμοναύτης που εργάστηκε στο διάστημα για περισσότερες από χίλιες ημέρες, ο συνολικός χρόνος πτήσης του είναι πλέον 1111 ημέρες.

Related Articles

Back to top button