Κόσμος

Guardian: Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον μάγο Κόπερφιλντ

Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, καθώς σωρεία καταγγελιών έρχονται από γυναίκες (τουλάχιστον 16) για απρεπή συμπεριφορά, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Guardian.

Περισσότερες από τις μισές ήταν ανήλικες όταν είχαν τους είχε επιτεθεί, κάποιες μάλιστα μόλις 15 ετών, αν και είναι πιθανόν ότι δεν γνώριζε την ηλικία τους, αναφέρει το δημοσίευμα. Τρεις από τις γυναίκες καταγγέλλουν ότι ο 67χρονος σήμερα Κόπερφιλντ τις νάρκωσε πριν έλθει σε σεξουαλική επαφή μαζί τους οπότε δεν μπορούσαν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ απαντούν ότι οι κατηγορίες εναντίον του «δεν είναι μόνο εντελώς ψευδείς αλλά και εντελώς απίθανες».

Τα περιστατικά συνέβησαν από τη δεκαετία του ‘80 ως το 2014. Οι γυναίκες τον είχαν γνωρίσει μέσα από τη δουλειά τους, όταν ο Κόπερφιλντ ήταν ένας τους πιο γνωστούς διασκεδαστές στον κόσμο. Το μοτίβο που έφερε στο φως η έρευνα του Guardian είναι κοινό: Ο Κόπερφιλντ υποσχέθηκε να βοηθήσει τις γυναίκες για την καριέρα τους στο μόντελινγκ ή το θέαμα και επιχείρησε να κρατήσει μαζί τους επαφή, όπως και με τους γονείς τους.

Μία από τις 16 γυναίκες, η Μπρίτνεϊ Λιούις, είχε μιλήσει δημόσια και το 2018 για το πώς την είχε ναρκώσει και της είχε επιτεθεί σεξουαλικά το 1988 όταν η ίδια ήταν 17χρονο μοντέλο. Άλλη μία από τις γυναίκες που μίλησαν στον Guardian είπε ότι, έπειτα από ένα ποτό που ήπιαν το 1993, νάρκωσε την ίδια και μια φίλη της και έκανε σεξ μαζί τους χωρίς να έχουν συναινέσει.

Τέσσερις γυναίκες υποστηρίζουν ότι ο Κόπερφιλντ τις θώπευσε ή τις ανάγκασε να τον αγγίξουν με σεξουαλικό τρόπο σε εμφανίσεις του επί σκηνής. Από αυτές τρεις ήταν ανήλικες. Οι γονείς μίας από τις τρεις, η οποία ήταν τότε 15 ετών, είδαν τον Κόπερφιλντ να θωπεύει το στήθος της κόρης τους την ώρα της παράστασης.

Παρόμοια είναι η καταγγελία μίας 28χρονης τότε γυναίκας, της οποίας ο Κόπερφιλντ πίεσε το στήθος της σε παράσταση στο Λας Βέγκας το 2014. Ανέφερε το περιστατικό στο καζίνο όπου γινόταν η παράσταση και στην αστυνομία, αλλά, όπως λέει η ίδια, δεν την πήραν στα σοβαρά. Τελικά η υπόθεση για την αστυνομία έκλεισε λόγω έλλειψης στοιχείων. Οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ λένε ότι το βίντεο δείχνει ότι δεν την άγγιξε καθόλου στο στήθος.

Η Κάρλα (ψευδώνυμο) είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι τον γνώρισε όταν ήταν 15 ετών, σε σόου του το 1991. Άρχισε να της τηλεφωνεί αργά τη νύχτα, να της στέλνει δώρα και εισιτήρια για τα σόου του, με την ίδια να λέει ότι ήταν θύμα grooming από τον μάγο. Μόλις έκλεισε τα 18 έκαναν συναινετικό σεξ ήταν πρώτη φορά για την Κάρλα. Οι δικηγόροι δεν αμφισβητούν τη σχέση, λένε μάλιστα ότι κράτησε τέσσερα χρόνια χωρίς τίποτα το απρεπές ή υποψίες grooming.

Γενικότερα, οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ απαντούν ότι δεν είχε ποτέ απρεπή συμπεριφορά κατά κανενός «πόσο μάλλον κατά ανηλίκων», όπως λένε. Προσθέτουν αντίθετα ότι «ενθάρρυνε γυναίκες να μιλήσουν στο πλαίσιο του #MeToo για την κακοποίηση που είχαν δεχτεί». Ισχυρίζονται ακόμη ότι και στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί «πολυάριθμοι ψευδείς ισχυρισμοί» σε βάρος του.

Το όνομα του Κόπερφιλντ σχετίστηκε με την υπόθεση του εκατομμυριούχου παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν, που αυτοκτόνησε στην φυλακή το 2019. Μία από τις γυναίκες-θύματα του Έπσταϊν κατέθεσε ενόρκως ότι ο Κόπερφιλντ τη ρώτησε «αν γνώριζε ότι κοπέλες πληρώνονται για να βρουν κοπέλες για τον Έπσταϊν». Ο Κόπερφιλντ δεν κατηγορείται για κάποιο αδίκημα σχετικό με την υπόθεση.

Related Articles

Back to top button