Κόσμος

Στην Άγκυρα εκτάκτως από το Καζάν ο Ερντογάν, μετά την επίθεση κατά της TUSAS

Έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συγκάλεσε απόψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο των πληροφοριών που αφορούν την χτεσινή αιματηρή επίθεση στα κεντρικά γραφεία της  τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, TUSAŞ.

Ο Ερντογάν αποχώρησε σήμερα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν από τη σύνοδο κορυφής των χωρών BRICS στο Καζάν της Ρωσίας δηλώνοντας πως «θα πληρώσει όποιος επιτέθηκε στο έθνος μας». Πρόσθεσε δε με νόημα (αφήνοντας εμμέσως ανοικτό το ενδεχόμενο πιθανής νέας στρατιωτικής επιχείρησης κατά Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ) πως «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται».

Σε αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρεται σε «μια άθλια επίθεση κατά της ειρήνης του έθνους μας και των αμυντικών μας πρωτοβουλιών».

Και συνέχισε:

Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα ξεριζωθούν οριστικά. Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, και κανένας κακός που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του. Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και σε πολλά επίπεδα».

Τουρκικές επιθέσεις κατά μαχητών του ΡΚΚ

Ήδη από το περασμένο 24ωρο αναφέρονται επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά 35 θέσεων του Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ σε Συρία και Ιράκ.

Related Articles

Back to top button