Υγεία

Στη «φάκα» της εφορίας μοντέλο του OnlyFans που έκρυβε εισοδήματα πάνω από 1 εκατ. ευρώ

Στη «φάκα» της εφορίας μοντέλο του OnlyFans που έκρυβε εισοδήματα πάνω από 1 εκατ. ευρώ

Στα δίχτυα των αρχών της Ιταλίας πιάστηκε η influencer και μοντέλο του OnlyFans Madalina Ioana Filip, ή αλλιώς «Mady Gio» η οποία φέρεται να δήλωνε χαμηλά εισοδήματα, αλλά θα κληθεί να πληρώσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ σε φόρους.

Το 29χρονο μοντέλο από τη Ρουμανία «Mady Gio» δημοφιλής στο OnlyFans με πάνω από 1,5 εκατομμύριο ακολούθους στο Instagram, κατηγορείται για απόκρυψη εισοδημάτων που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2021 και 2022, όπως αναφέρει η Corriere η ιταλική εφορία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Mady Gio απέκρυψε σημαντικά ποσά και την κατήγγειλε στην Εισαγγελία για ανακριβή δήλωση φορολογικών στοιχείων το 2022, διεκδικώντας ταυτόχρονα ποσό άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ σε έσοδα και 360.000 ευρώ σε πρόσθετες φορολογικές χρεώσεις.

Η Mady Gio φέρεται να είχε μεταφέρει τη φορολογική της κατοικία στην Ελβετία στις αρχές του 2022, επιχειρώντας να επωφεληθεί από το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της χώρας.

Ωστόσο, οι ιταλικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί φορολογική κάτοικος Ελβετίας, καθώς εξακολουθούσε να διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς και διαδικτυακές δραστηριότητες στην Ιταλία, ενώ συμμετείχε συχνά σε εκδηλώσεις που λάμβαναν χώρα στη χώρα.

Απαντώντας στις κατηγορίες, η influencer, που βρίσκεται στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, έδωσε μέσω social media τη δική της εκδοχή:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Filip Madalina Ioana (@mady_gio)

«Διαβάζω άρθρα που αναφέρονται σε κατηγορίες φοροδιαφυγής εναντίον μου. Έχει παραβιαστεί το δικαίωμά μου στην ιδιωτικότητα και ο ιερός νόμος της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πρόκειται μόνο για κατηγορίες για τις οποίες έχω ήδη δώσει εντολή στους νομικούς μου συμβούλους να με υπερασπιστούν στις αρμόδιες αρχές», δήλωσε η Mady Gio μέσω μιας ανάρτησης στην πλατφόρμα Instagram.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Filip Madalina Ioana (@mady_gio)

Παράλληλα, η 29χρονη ισχυρίζεται ότι η φορολογική της κατοικία στην Ελβετία είναι νόμιμη και πραγματική.

«Πάντα πλήρωνα φόρους τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελβετία» δήλωσε ακόμα.

Ο δικηγόρος της, Riccardo Lanzo, επικεφαλής της νομικής ομάδας που την εκπροσωπεί, διευκρίνισε ότι «προς το παρόν, η κυρία Filip έχει λάβει μόνο την κοινοποίηση της ολοκλήρωσης μιας διαδικασίας επιτόπιου ελέγχου, που προηγήθηκε των αποφάσεων της φορολογικής διοίκησης. Η πελάτισσά μας θα συνεργαστεί πλήρως με την αρμόδια αρχή, όπως έκανε και με την οικονομική αστυνομία».

Ο δικηγόρος της πρόσθεσε ότι η πελάτισσά του παραμένει αισιόδοξη ότι η υπόθεση θα επιλυθεί σύντομα.

To άρθρο Στη «φάκα» της εφορίας μοντέλο του OnlyFans που έκρυβε εισοδήματα πάνω από 1 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button