Ελλάδα

Στη φυλακή πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εικονικών συνταγογραφήσεων που ζημίωσε εκατομμύρια ευρώ τον ΕΟΠΥΥ

Στη φυλακή πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εικονικών συνταγογραφήσεων που ζημίωσε εκατομμύρια ευρώ τον ΕΟΠΥΥ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν την Πέμπτη (19.09.2024) πέντε κατηγορούμενοι ως μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων εικονικών συνταγογραφήσεων που ζημίωσαν κατά εκατομμύρια ευρώ τον ΕΟΠΥΥ.

Με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο γιατροί, ένας παθολόγος και ένας γυναικολόγος, οι οποίοι φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο στα δύο κυκλώματα.

Επίσης, τον δρόμο για τη φυλακή πήραν και τρεις φαρμακοποιοί που κατά τη δικογραφία εκτελούσαν τις χιλιάδες εικονικές συνταγές.

Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με ή χωρίς περιοριστικους όρους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία καρδιολόγος, σύζυγος του προφυλακισμένου γυναικολόγου. Της επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Νωρίτερα, η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα αποφάσισε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με τις παράνομες συνταγογραφήσεις.

To άρθρο Στη φυλακή πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εικονικών συνταγογραφήσεων που ζημίωσε εκατομμύρια ευρώ τον ΕΟΠΥΥ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button