Θεσσαλία

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελασσόνας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δ. Κουρέτας

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 112 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελασσόνας παρέστη ο Δημήτρης Κουρέτας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας παρακολούθησε τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Σαβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Χαρίτωνος.

Ακολούθως, ο κ. Κουρέτας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης, όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων και σχολείων της πόλης.

Στο μήνυμά του για την 112η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, ο κ. Κουρέτας χαρακτήρισε την 6η Οκτωβρίου του 1912 «ορόσημο» για την ιστορία της Ελλάδας, καθώς με ξεκίνημα από την Ελασσόνα, απελευθερώθηκαν στη συνέχεια η Μακεδονία, η Ήπειρος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έγινε η ενσωμάτωση της Κρήτης.

«Στέκομαι με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό μπροστά στους ήρωες εκείνων των χρόνων ανδρείας, αυτοθυσίας και αγωνιστικότητας, κατά την οποία αποδείχθηκε ότι ενωμένοι και μονιασμένοι οι Έλληνες μπορούν να επιτύχουν θαύματα» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

The post Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελασσόνας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δ. Κουρέτας appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button