Υγεία

Στρατιωτικά γυμνάσια για πυρηνικά ζήτησε ο Πούτιν: Είναι «απάντηση» στη Δύση για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Στρατιωτικά γυμνάσια για πυρηνικά ζήτησε ο Πούτιν: Είναι «απάντηση» στη Δύση για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Τα πυρηνικά γυμνάσια που ανακοινώθηκαν σήμερα (6/5/24) από τη Ρωσία, αποτελούν μια απάντηση στις δηλώσεις των «εκπροσώπων δυτικών χωρών», μεταξύ άλλων του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που σχετίζονται με την πιθανή αποστολή «στρατιωτών του ΝΑΤΟ» στην Ουκρανία, εξήγησε το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα οργανώσουν «στο εγγύς μέλλον» γυμνάσια με τακτικά πυρηνικά όπλα, με τη συμμετοχή κυρίως στρατευμάτων που βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στην Ουκρανία, ως απάντηση «στις απειλές» ηγετών χωρών της Δύσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με το ζήτημα, επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για δηλώσεις του «Μακρόν», «Βρετανών εκπροσώπων» και ενός «εκπροσώπου της αμερικανικής Γερουσίας, εάν δεν κάνω λάθος».

Αυτοί οι ανώτεροι αξιωματούχοι «μίλησαν για βούληση και ακόμα και για πρόθεση να σταλούν ένοπλα αποσπάσματα στην Ουκρανία, δηλαδή να τοποθετηθούν στρατιώτες του ΝΑΤΟ απέναντι από τον ρωσικό στρατό», επισήμανε.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκτίμησε ότι πρόκειται για έναν «νέο κύκλο κλιμάκωσης της έντασης», καταγγέλλοντας την «πολύ επικίνδυνη ρητορική» του Γάλλου προέδρου.

To άρθρο Στρατιωτικά γυμνάσια για πυρηνικά ζήτησε ο Πούτιν: Είναι «απάντηση» στη Δύση για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button