Κόσμος

Συλλυπητήρια από Μπορέλ και Μητσοτάκη για την επίθεση στην Άγκυρα

Δήλωση για τη σημερινή ένοπλη επίθεση στην τουρκική πολεμική βιομηχανία TUSAS στην Άγκυρα με πέντε νεκρούς και 14 τραυματίες έκανε απόψε ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η δήλωση Μητσοτάκη

«Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Η ΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Τουρκία σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε ο Μπορέλ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αθήνα. «Καταδικάζω έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια απευθύνονται στις οικογένειες των θυμάτων» ανέφερε ο Μητσοτάκης σε δήλωσή του.

Στους πέντε οι νεκροί της επίθεσης

Λίγη ώρα νωρίτερα , οι τουρκικές αρχές ανέβασαν σε 5 από 4 τα θύματα ένοπλης επίθεσης ενός άνδρα και μίας γυναίκας οπλοφόρων. Το τελευταίο θύμα ήταν ο οδηγός ταξί που σκότωσαν οι δράστες για να κλέψουν το όχημά του.

Οι τραυματίες παραμένουν 14, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο δράστες «έχουν εξουδετερωθεί» και διαβεβαίωσαν πως συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίησή τους, όπως και για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που πιθανόν εμπλέκονται.

Από σχεδόν την πρώτη στιγμή οι τουρκικές αρχές μίλησαν για τρομοκρατική επίθεση, υπαινισσόμενες ότι οργανώθηκε από το κουρδικό PKK.

Related Articles

Back to top button