Κόσμος

Συνεχίζεται η απεργία στην Boeing: Απορρίφθηκε νέα πρόταση της εργοδοσίας

Να απορρίψουν την νέα πρόταση της εργοδοσίας και να συνεχίσουν τον απεργιακό τους αγώνα που έχει διακόψει την παραγωγή αεροσκαφών αποφάσισαν, χθες Τετάρτη, οι μηχανικοί της Boeing.

Όπως ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Διεθνής Ένωση Μηχανολόγων και Εργαζομένων στην Αεροδιαστημική (IAM), το 64% των μελών ψήφισε υπέρ της απόρριψης της πρότασης και της συνέχισης της απεργίας που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από έναν μήνα.

Η ψηφοφορία έρχεται περισσότερο από ένα μήνα αφότου 33.000 μέλη του συνδικάτου απέρριψαν συντριπτικά μια προσφορά κατόπιν διαπραγμάτευσης και αποχώρησαν από τη δουλειά στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία πρόταση της εργοδοσίας, περιελάμβανε αυξήσεις 35% σε ορίζοντα τετραετίας, μπόνους 7.000 δολαρίων, μεγαλύτερη συνεισφορά της εταιρείας στα συνταξιοδοτικά προγράμματα και άλλες παροχές και ήταν σημαντικά πιο «γενναιόδωρη» από την προηγούμενη προσφορά, παρόλα αυτά απορρίφθηκε.

«Μετά από 10 χρόνια θυσιών, απομένει ακόμα πολύ έδαφος να καλύψουμε, και ελπίζουμε να το κάνουμε με την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων» ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση η πρόεδρου της IAM District 751 και της IAM District W24.

Λόγω της απεργίας, η Boeing έχει διακόψει εδώ και πέντε εβδομάδες την παραγωγή των νέων αεροσκαφών 737, καθώς έχουν κλείσει τα εργοστάσια συναρμολόγησης στην περιοχή του Σιάτλ, ενώ ανέφερε τεράστια ζημιά το τρίτο τρίμηνο άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εντωμεταξύ, ένα αεροσκάφος Boeing, το 787 Dreamliner, κατασκευάζεται σε ένα εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας όπου οι εργάτες δεν έχουν σχέση με τον συνδικαλισμό, σημείο που επίσης δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις με το Συνδικάτο, όπως και οι ανακοινώσεις της εταιρείας, νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι σχεδιάζει να απολύσει το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της που προσεγγίζει τα 170.000 άτομα.

Related Articles

Back to top button