Κόσμος

Σχέδιο μεσολάβησης στον πόλεμο της Ρωσίας από τον Σολτς βλέπει η La Reppublica

Πληροφορίες για το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως το σχέδιο του Σολτς προβλέπει την απευθείας συμμετοχή της Ρωσίας σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων και πως μπορεί να συμπεριλαμβάνει «εδαφικές παραχωρήσεις» από τη μεριά της κυβέρνησης του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι  ώστε να διευκολυνθεί ο τερματισμός του πολέμου.

«Με τον τρόπο αυτό ο Σολτς επιθυμεί να μείνει στην Ιστορία ως ο Καγκελάριος της ειρήνης» αναφέρει το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας, τονίζοντας πως παράλληλα επιχειρεί να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία μετά την ήττα που υπέστη το κόμμα του στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές της Θουριγγίας και της Σαξονίας.

Στο ίδιο ρεπορτάζ ο πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία, που τώρα εκπροσωπεί τη χώρα του στη Βραζιλία, Άντρι Μέλνικ, φάνηκε να ενθαρρύνει τον Γερμανό ηγέτη προς την κατεύθυνση ανάληψης μεσολαβητικού ρόλου, μιλώντας παράλληλα για «σήματα» από το Κρεμλίνο με σκοπό τη διαμεσολάβηση της Βραζιλίας, της Κίνας και της Ινδίας.

Ο Ουκρανός πρέσβης στη Βραζιλία και τέως πρέσβης στη Γερμανία, , Άντρι Μέλνικ

Ωστόσο, όπως σχολίαζε σήμερα αρθρογράφος της εφημερίδας Junge Welt, όταν ο Άντρι Μέλνικ, δεδηλωμένος θαυμαστής του φασίστα Στεπάν Μπαντέρα, μιλά για ξαφνικά για τον «ματωμένο πόλεμο» που μαίνεται στην Ουκρανία, τότε κάτι συμβαίνει…

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς σήμερα για το γερμανικό σχέδιο περί «μεσολάβησης» δήλωσε άγνοια τονίζοντας πως επισήμως η Ρωσία γνωρίζει μόνο δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης.

Related Articles

Back to top button