Κόσμος

«Τιτανικός» για τα ιστορικά ναυπηγεία Harland & Wolff όπου φτιάχτηκε το ομώνυμο πλοίο – Σε καθεστώς χρεωκοπίας

«Τιτανικός» για τα ιστορικά ναυπηγεία Harland & Wolff όπου φτιάχτηκε το ομώνυμο πλοίο - Σε καθεστώς χρεωκοπίας

Πνιγμένα στα χρέη είναι τα ιστορικά ναυπηγεία Harland & Wolff στο Μπέλφαστ εκεί όπου ναυπηγήθηκε ο Τιτανικός και αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς διαχείρισης.

Η κατάρα του Τιτανικού φαίνεται να τα ακολουθεί και όλοι μιλούν για πλήγμα στις ελπίδες της βρετανικής ναυπηγικής βιομηχανίας καθώς η Harland & Wolff κηρύχθηκε αφερέγγυα καθώς απέτυχε να βρει νέα χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ η εταιρεία θα διορίσει διαχειριστές αυτή την εβδομάδα.

Επίσης, η απόφαση εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είχε δεσμευτεί να κατασκευάσει τρία πολεμικά πλοία στο ναυπηγείο του Μπέλφαστ σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις εργασίες πέρα από τα δύο κυρίαρχα βρετανικά ναυπηγεία, την BAE Systems και την Babcock International.

Η είδηση αυτή ήρθε μετά από μήνες έντονων διαπραγματεύσεων, καθώς η Harland & Wolff προσπάθησε να βρει χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του ναυπηγείου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια που ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων του Μπέλφαστ χρεοκοπεί. Η εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών Infrastrata αγόρασε τα ναυπηγεία από τη διοίκηση το 2019, πριν υιοθετήσει το ιστορικό όνομα Harland & Wolff.

To άρθρο «Τιτανικός» για τα ιστορικά ναυπηγεία Harland & Wolff όπου φτιάχτηκε το ομώνυμο πλοίο – Σε καθεστώς χρεωκοπίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button