Κόσμος

Ζελένσκι: Στέλνει κατάδικους να πολεμήσουν-Ποινές στους ανυπότακτους

Μετά το άγριο ξύλο σε όσους δεν θέλουν να πολεμήσουν, τώρα η Ουκρανία επιστρατεύει κατάδικους, για να πολεμήσουν, καθώς αντιλαμβάνονται να διογκώνονται οι απώλειες συνεχώς.

Συγκεκριμένα, το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα (8/5) έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ορισμένων κατηγοριών καταδίκων, την ώρα που οι εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης στο Κίεβο και της ουκρανικής διασποράς έχουν αυξηθεί.

«Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και εγκλήματα που στρέφονται κατά της εθνικής ασφάλειας δεν θα επιστρατευθούν» δήλωσε ο Ολέξιι Χοντσαρένκο, ένας από τους βουλευτές, μέσω ανάρτησης του στο Telegram.

Η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη, τον τελευταίο καιρό με έλλειψη εθελοντών στρατιωτών.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα αύξηση των ποινών για τους ανυπότακτους, και διεύρυνσης του ορίου ηλικίας όσων καλούνται να παρουσιαστούν στον στρατό από τα 27 στα 25 έτη.

Οι Ουκρανοί ζουν υπό τον φόβο νέου διατάγματος Ζελένσκι για κινητοποίηση. Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να εγκαταλείπει τις θέσεις του και να υποχωρεί, παραδίδοντας τη μία πόλη μετά την άλλη και τη Ρωσία να προελαύνει, ενώ ακόμα και οι ξένοι μισθοφόροι αρνούνται πλέον να πολεμήσουν.

Related Articles

Back to top button