Ελλάδα

«Το παρατσούκλι του ήταν ηλιαχτίδα, έχει συγχωρέσει τους δολοφόνους του» λέει ο πατέρας του Ιωνά Καρούση

«Το παρατσούκλι του ήταν ηλιαχτίδα, έχει συγχωρέσει τους δολοφόνους του» λέει ο πατέρας του Ιωνά Καρούση

Γροθιά στο στομάχι ήταν τα λόγια που χρησιμοποίηση ο χαροκαμένος πατέρας του Ιωνάς Καρούση που δολοφονήθηκε από τρομοκράτες σε ένοπλη επίθεση στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Ο Δημήτρης Καρούσης μίλησε για την άγρια δολοφονία του γιου του, τον οποίο «γάζωσαν» έξω από τον σταθμό τραμ σε τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα του Ισραήλ. Το νήμα της ζωής του Ιωνά Καρούση κόπηκε απότομα, σκορπώντας θλίψη τόσο σε συγγενείς και φίλους του στο Τελ Αβίβ όσο και στην πόλη καταγωγής του, την Θεσσαλονίκη.

Ο 26χρονος κατείχε διπλή υπηκοότητα, ελληνική και ισραηλινή. Είχε γεννηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 1998 στο Τελ Αβίβ και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, έχοντας πάντα στενές σχέσεις με την Ελλάδα. Η εκπομπή Live News λεδειξε σπάνια στιγμιότυπα από τη ζωή του Ιωνά, ο οποίος ήταν πραγματικά η χαρά της ζωής.

Σε βίντεο ο άτυχος 26χρονος φαίνεται να παίζει πιάνο, με το ταλέντο του στη μουσική να είναι εμφανές και εντυπωσιακό ενώ σε άλλα πλάνα φαίνεται να πανηγυρίζει για νίκες που κέρδισε η αγαπημένη του ομάδα, ο ΠΑΟΚ.

Μπορούσε να τους ενώσει όλους

«Έχω έναν τεράστιο πόνο και μία απογοήτευση. Όχι μόνο προσωπική, αλλά για το που πάμε, που πάει ο κόσμος. Όταν υπάρχου ιδεολογίες και θρησκείες που καθαγιάζουν τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων στο όνομα κάποιου Θεού, είναι δυνατόν να πάμε μπροστά;», λέει αρχικά ο Δημήτρης Καρούσης.

«Οι συμμαθητές του στο πανεπιστήμιο μου είπε πως το παρατσούκλι του ήταν ηλιαχτίδα, γιατί αντανακλούσε σε όλους την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό ζωής. Μπορούσε να ενώσει όλους τους φίλους του να είναι ένα και να μην αισθάνονται καμία διαφορά. Το ίδιο με τους Παλαιστίνιους φίλους του από τη σχολή, το ίδιο με τους Ισραηλινούς και με τους Έλληνες», είπε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του Ιωνά.

Και πρόσθεσε: «Ήταν εμποτισμένος με το χριστιανικό νόημα της αγάπης ακόμη και προς τους εχθρούς. Είμαι σίγουρος πως εκεί που είναι σήμερα έχει συγχωρέσει τους δολοφόνους του», είπε.

Η κηδεία του Ιωνά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (05.10.2024) στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Την ίδια ώρα, μνημόσυνο έγινε στην πόλη καταγωγής του, τη Θεσσαλονίκη.

To άρθρο «Το παρατσούκλι του ήταν ηλιαχτίδα, έχει συγχωρέσει τους δολοφόνους του» λέει ο πατέρας του Ιωνά Καρούση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button