Τοπικά

Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Έκθεση για την καταιγίδα Daniel

Στο πλαίσιο διδασκομένων μαθημάτων, οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής και του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό κέντρο του Δήμου Λαρισαίων, όπου παρουσιάστηκε η έκθεση 9 Λαρισαίων Φωτορεπόρτερς, που περιελάμβανε 54 τυπωμένες φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους, με θέμα την καταιγίδα Daniel που έπληξε την Θεσσαλία, καθώς και τις ποικίλες επιπτώσεις της στη ζωή και στον ψυχισμό μας.

Οι Φωτορεπόρτερς αποτύπωσαν με το φακό της μηχανής τους την πρωτοφανή καταιγίδα Daniel, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το φαινόμενο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και τις πλημμύρες που ακολούθησαν και σάρωσαν τη Θεσσαλική περιφέρεια.

Οι εκτιθέμενες φωτογραφίες καταγράφουν χαρακτηριστικές εικόνες από την εξέλιξη της καταιγίδας, τα πλημμυρικά φαινόμενα σε αστικές και αγροτικές περιοχές, τις κοπιώδεις προσπάθειες των ανδρών και γυναικών που ήταν επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση της καταστροφής και των συνεπειών της, τον αγώνα των πολλών εθελοντών που προσέτρεξαν σε κάθε είδους ανάγκη των πλημμυροπαθών και, βέβαια, την αγωνία των πληγέντωναφ’ ενός να επιβιώσουν κατά την καταστροφική εκείνη περίοδο και αφ’ ετέρου να διασώσουν το ζωικό κεφάλαιο και τις περιουσίες τους.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους δημιουργούς της έκθεσης Λαρισαίους Φωτορεπόρτερς, οι οποίοι άμεσα έσπευσαν στον πυρήνα του εξελισσόμενου πλημμυρικού φαινομένου, αδιαφορώντας για τον αδιαμφισβήτητο κίνδυνο που διέτρεχαν, προκειμένου να απαθανατίσουν τις στιγμές, που ήδη έχουν καταγραφεί στην ιστορική μνήμη ως παραδείγματα προς αποφυγήν για την παρούσα και για τις μέλλουσες γενιές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ.Απόστολο Ντόμαλη, τον κ.Δημήτρη Καστανάρα και τον κ. Κωνσταντίνο Μάντζιαρη, καθώς και στους υπευθύνους και το προσωπικό του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου για αυτήν την εξαιρετική εμπειρία.

Ο Διευθυντής
Χρήστος Παπαδήμας

Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Έκθεση για την καταιγίδα Daniel
Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Έκθεση για την καταιγίδα Daniel
Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Έκθεση για την καταιγίδα Daniel
Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Έκθεση για την καταιγίδα Daniel

The post Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Έκθεση για την καταιγίδα Daniel appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button