Τοπικά

Κοντοτόλη: Επτά μήνες μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες, τα προβλήματα στη Φαρκαδόνα παραμένουν

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το υπόμνημα της Κίνησης Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Φαρκαδόνας επτά μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη.

Αναφορά προς τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας τους να απαντήσουν στη Βουλή σε όσα αναφέρει η Κίνηση Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σύνολο των κατοίκων μετά την κακοκαιρία Daniel, τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ζητούν άμεσα να δοθεί χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων για τους αγρότες και η 2η δόση αποζημιώσεων προς τις επιχειρήσεις, ενώ κρίνουν απαραίτητο όσες επιχειρήσεις, δεν έχουν εκδώσει άδεια λειτουργίας, αλλά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, να έχουν ένα χρονικό περιθώριο να τις εκδώσουν, ώστε να λάβουν τις αποζημιώσεις.

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης, θέλουν όσες κατοικίες και επαγγελματικές στέγες κρίθηκαν πράσινες, να αλλάξουν σε κίτρινες εξαιτίας προβλημάτων στα θεμέλια και να πάρουν δωρεάν κρατική αρωγή 100%, για όσα σπίτια χαρακτηρίστηκαν κόκκινα.

Ζωτικής σημασίας για τους αγρότες της περιοχής είναι η μέριμνα για όσα από τα χωράφια δεν είναι εφικτό να καλλιεργηθούν εξαιτίας των φερτών υλικών, αλλά και για τους κτηνοτρόφους η λήψη άμεσης ενίσχυσης για το πρόγραμμα 5.2.

Related Articles

Back to top button