Τοπικά

Τριανταπέντε άνθρωποι των γραμμάτων τίμησαν τον Παπαδιαμάντη

Με σημαντικές εισηγήσεις Ελλήνων λογοτεχνών και ακαδημαϊκών ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Σκιάθο το τρήμερο συμπόσιο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ενώ αύριο Κυριακή οι συμμετέχοντες θα περιηγούν με καραβάκι του Κάστρου και άλλων σημείων της Σκιάθου με παπαδιαμαντικό ενδιαφέρον.

«Ο Παπαδιαμάντης δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος Έλληνας διηγηματογράφος, είναι και ο μεγαλύτερος Θεσσαλός συγγραφέας. Τιμώντας εκείνον η Θεσσαλία γνωρίζει τον εαυτό της, επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά της, τιμά την ιστορία και την κληρονομιά της».

Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Δημήτρης Κουρέτας κατά τις «Ημέρες Παπαδιαμάντη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκιάθου, με τη συμμετοχή 35 επιφανών ανθρώπων των Γραμμάτων των Τεχνών και του Πολιτισμού που ταξίδεψαν απ’ όλη τη χώρα στο νησί των Σποράδων και παρουσία διακεκριμένων μελών της σκιαθίτικης κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, και την ομάδα Πολιτισμού για την σπουδαία αυτή εκδήλωση και τόνισε ότι «χρέος της δημοτικής αρχής είναι να προστατεύσει τα 238 τοπωνύμια μνημεία της φύσης τα οποία και ενέπνευσαν τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».

  

   

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (φωτογραφίες gegonotanews.gr)

Related Articles

Back to top button