Ελλάδα

Χαλάει ο καιρός! Έρχονται βροχές, καταιγίδες, μποφόρ και «βουτιά» θερμοκρασίας – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Χαλάει ο καιρός! Έρχονται βροχές, καταιγίδες, μποφόρ και «βουτιά» θερμοκρασίας - Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Αλλάζει ο καιρός από Τετάρτη 8 Μαΐου. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές, οι ισχυροί άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας. Ξαναγυρίζει η αφρικανική σκόνη.

Χαλάει ο καιρός από Τετάρτη, καθώς αναμένονται μπόρες σε συνδυασμό με αφρικανική σκόνη.

Συγκεκριμένα, οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι το καλοκαιρινό σκηνικό θα αλλάξει, καθώς ο καιρός θα είναι άστατος από την Τετάρτη έως και το Σάββατο 11 Μαΐου.

Ο υδράργυρος σε ελεύθερη πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές.

Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Άστατος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Τετάρτη. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που παραθέτει ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης θα επικρατήσουν νεφώσεις αρκετά πυκνές στις πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θράκη θα επικρατήσουν μπόρες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Το βράδυ της Τετάρτης θα βρέξει τοπικά στις περιοχές των Επτανήσων, στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά της χώρας και σε περιοχές της δυτικής και της νότιας Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές.

Στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και μικρά διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

 

Τάσος Αρνιακός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, από την Τετάρτη, αναμένεται η αστάθεια του καιρού να μεγαλώσει στα κεντρικά και βόρεια με αποτέλεσμα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ αναμένεται να επεκταθούν στα δυτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες μέχρι 5 μποφόρ και ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κοντά στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου περιμένουμε την αστάθεια να δυναμώσει, την θερμοκρασία να υποχωρεί στους 23-24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

 

Την Παρασκευή 10 Μαΐου αναμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με αστάθεια και μεγαλύτερη υποχώρηση του υδραργύρου. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Από το Σάββατο 11 Μαΐου και έπειτα θα αρχίσει να βελτιώνεται και πάλι ο καιρός.

Αναστασία Τυράσκη: Αλλαγή σκηνικού με μπόρες και σκόνη

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, σταδιακή μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς η αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι εντονότερη και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Από το βράδυ βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Αφρική θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά, φέρνοντας βροχές στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη.

 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα έχουμε αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, καθώς σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θα είναι μικρότερη από τους 20 βαθμούς.

Τέλος, σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπεται το Σαββατοκύριακο.

To άρθρο Χαλάει ο καιρός! Έρχονται βροχές, καταιγίδες, μποφόρ και «βουτιά» θερμοκρασίας – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button