Κόσμος

Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ σκότωσε ανώτερο διοικητή μας στον Λίβανο

Η Χεζμπολάχ δήλωσε, ότι ένας από τους ανώτερους διοικητές της σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο.

Ο Μοχάμεντ Νιμάχ Νάσερ είναι το πιο πρόσφατο ανώτερο στέλεχος της λιβανέζικης ένοπλης ομάδας, που υποστηρίζεται από το Ιράν και έγινε στόχος του Ισραήλ κατά τη διάρκεια σχεδόν 9 μηνών διασυνοριακής βίας, που έχουν εγείρει φόβους για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Η Χεζμπολάχ τόνισε, ότι είχε εκτοξεύσει 100 ρουκέτες και πυραύλους σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις «ως μέρος της απάντησης στη δολοφονία». Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ο ισραηλινός στρατός είπε, ότι ο Νάσερ διοικούσε μια μονάδα που ήταν υπεύθυνη για την εκτόξευση ρουκετών από το νοτιοδυτικό Λίβανο και τον κατηγόρησε ότι διεύθυνε «μεγάλο αριθμό τρομοκρατικών επιθέσεων».

Τον περιέγραψε επίσης ως «ομόλογο» του Ταλέμπ Σάμι Αμπντουλάχ, του διοικητή μιας άλλης μονάδας, της οποίας η δολοφονία τον περασμένο μήνα ώθησε τη Χεζμπολάχ να εκτοξεύσει περισσότερες από 200 ρουκέτες και πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ σε μία μόνο μέρα.

Έκτοτε, υπήρξε μια καταιγίδα διπλωματικών προσπαθειών για αποκλιμάκωση των εντάσεων, με τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ να προειδοποιούν για τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες ενός πολέμου που θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει στο Ιράν και άλλες συμμαχικές ομάδες. Υπήρχαν σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές πυρών στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου από την επομένη της έναρξης του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

Related Articles

Back to top button