Υγεία

Χειροπέδες σε συμμορία νεαρών που έκλεβε αλυσίδες από το λαιμό ηλικιωμένων

Χειροπέδες σε συμμορία νεαρών που έκλεβε αλυσίδες από το λαιμό ηλικιωμένων

Συμμορία ληστών, η οποία «χτυπούσε» ηλικιωμένους κλέβοντάς τους αλυσίδες από το λαιμό εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ στην Βορειοανατολική Αττική.

Οι συλλήψεις των μελών της συμμορίας έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (23.06.2024). Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Έλληνες ηλικίας 16, 18 και 22 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- ληστείες και κλοπές, κατ΄επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι κατηγορούμενοι, αφού εντόπιζαν τα θύματά τους, επιλέγοντας κυρίως ηλικιωμένους, τους πλησίαζαν, είτε με τα πόδια, είτε ενώ ήταν πάνω σε μοτοσυκλέτα και αφαιρούσαν με βίαιο τράβηγμα αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τους.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ορισμένες φορές από το τράβηγμα των αλυσίδων και τη δύναμη που ασκούσαν για να τους απωθήσουν και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία, τα θύματα έπεφταν στο έδαφος.

Στη συνέχεια μετέβαιναν άμεσα και πωλούσαν τις αλυσίες αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• μαχαίρι,

• το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ,

• 4 κινητά τηλέφωνα και

• Ρούχα που φορούσαν στις ληστείες

Κατασχέθηκαν επιπλέον 2 μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από αρχές Μαΐου, έχουν διαπράξει 8 ληστείες σε Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Ψυχικό, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

To άρθρο Χειροπέδες σε συμμορία νεαρών που έκλεβε αλυσίδες από το λαιμό ηλικιωμένων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button