Κόσμος

Χτύπημα της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή αεροπορική βάση

H Χεζμπολάχ έπληξε την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ του Ισραήλ που βρίσκεται βόρεια της πόλης Χάιφα, ανακοίνωσε το Σάββατο η υπηρεσία Τύπου του κινήματος.

«Μαχητές της ισλαμικής αντίστασης επιτέθηκαν στη βάση Ραμάτ Νταβίντ με πυραύλους Fadi-1», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε επίσης σε περιοχές συγκέντρωσης ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στους ισραηλινούς οικισμούς Γιαρούν και Κφαρ Γκιλάντι το πρωί του Σαββάτου. ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αποτυχημένης προσπάθειας των IΟF να προσεγγίσουν το χωριό Ονταϊσέ στο νότιο Λίβανο κοντά στα σύνορα, ανέφερε η Χεζμπολάχ.

Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των ισραηλινών στρατιωτών ως αποτέλεσμα της έκρηξης, πρόσθεσε η ομάδα.

Όπως ανέφερε η Ισλαμική Αντίσταση, η οποία δημοσιεύει μεταξύ άλλων δηλώσεις της Χεζμπολάχ, στο κανάλι της στο Telegram:

Καθώς το εχθρικό ισραηλινό πεζικό προσπάθησε να προελάσει προς τα περίχωρα της κωμόπολης Ονταϊσέ, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης συγκρούστηκαν μαζί του, προκαλώντας μια ισχυρή έκρηξη στις τάξεις των προελαύνοντων στρατευμάτων, αναγκάζοντάς τα να υποχωρήσουν και προκαλώντας τους απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε επίσης ότι πραγματοποίησε πυραυλικά πλήγματα εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στις μεθοριακές πόλεις Κφαρ Γκιλάντι, Γιουβάλ και Γιάρον.

Εν τω μεταξύ, οι Ισραηλινές Δυνάμεις δήλωσαν το Σάββατο ότι το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο μαχητές του κινήματος Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο που δρούσαν σε τζαμί δίπλα στο νοσοκομείο Σαλάχ Γκαντούρ.

Όπως ανέφεραν συγκεκριμένα:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την καθοδήγηση των μυστικών υπηρεσιών των IDF, η IAF έπληξε τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ που δρούσαν μέσα σε ένα κέντρο διοίκησης που βρισκόταν μέσα σε ένα τζαμί δίπλα στο νοσοκομείο Salah Ghandour στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Χεζμπολάχ χρησιμοποιούσε το κέντρο διοίκησης για να σχεδιάζει και να διεξάγει επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων των IΟF. Ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής πριν από το χτύπημα, πρόσθεσε ο IΟF.

Related Articles

Back to top button