Κόσμος

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε. ενέκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την προσωρινή πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μεταξύ των 27 κρατών μελών.

Το προληπτικό σκέλος του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης, εγκρίθηκε με 367 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 69 αποχές.

Ο κανονισμός για το διορθωτικό σκέλος, εγκρίθηκε με 368 ψήφους υπέρ, 166 κατά και 64 αποχές.

Η οδηγία για τις απαιτήσεις για τα δημοσιονομικά πλαίσια των κρατών μελών, εγκρίθηκε 359 ψήφους υπέρ, 166 κατά και 61 αποχές.

Ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι χαιρέτισε την έγκριση της μεταρρύθμισης των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι «είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την οικονομία μας».

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η μεταρρύθμιση που εγκρίθηκε σήμερα «δεν είναι τέλεια», αλλά πρόκειται για ένα «συμβιβασμό», ο οποίος ωστόσο είναι «αναμφισβήτητα καλύτερος» διότι εκσυγχρονίζει τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας που δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η έγκριση της μεταρρύθμισης των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, μετά τη σημερινή ψηφοφορία στο ΕΚ, ανοίγει το δρόμο για το Συμβούλιο της ΕΕ να δώσει το τελικό πράσινο φως τις επόμενες ημέρες.

Related Articles

Back to top button