Κόσμος

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Οι συνοριοφύλακες της Λευκορωσίας έχουν καταγράψει επτά παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία από την αρχή του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσικής Κρατικής Επιτροπής Συνόρων, Κονσταντίν Μολοστόφ, μεταδίδει το TASS.

«Η ενεργή αναγνώριση του εδάφους κατά μήκος των συνόρων της Λευκορωσίας διεξάγεται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μεταξύ άλλων. Όπως συμβαίνει αυτό, καταγράφονται παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουμε εντοπίσει επτά τέτοια γεγονότα», φέρεται να είπε στο πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

Ο Μολοστόφ είπε ότι οι Λευκορώσοι συνοριοφύλακες συνεχίζουν να καταγράφουν «προκλήσεις στα σύνορα, οι οποίες προκαλούνται από οχήματα και ένοπλα άτομα που περνούν τα σύνορά μας».

«Οι Ουκρανοί στρατιώτες επιτρέπουν στους εαυτούς τους να προσβάλλουν τους συνοριοφύλακες», είπε.

«Πρέπει να τονιστεί ότι υπογράφηκε νόμος στην Ουκρανία που εντείνει τις προσπάθειες κινητοποίησης. Σε σχέση με αυτό, δεν αποκλείουμε να αυξηθούν οι παραβιάσεις των συνόρων από την Ουκρανία», δήλωσε ο Μολοστόφ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία παραμένει προκλητική.

«Τα σύνορα της Ουκρανίας προστατεύονται από μονάδες της Υπηρεσίας Συνοριακής Φρουράς, της Εθνικής Φρουράς, των ενόπλων δυνάμεων και της εδαφικής άμυνας. Μονάδες πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένου πυραύλων, συγκεντρώνονται σε ορισμένες περιοχές. Δημιουργείται μια άμυνα σε βάθος, η οποία περιλαμβάνει φράγματα ναρκών.» αυτός είπε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποίησε για μεγάλη πιθανότητα ένοπλων επεισοδίων στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας, καθώς το Κίεβο συγκέντρωσε μια ομάδα μάχης περίπου 120.000 ατόμων κοντά. Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, η Λευκορωσία ανιχνεύει «παντός είδους αναγνωριστική δραστηριότητα όλο το εικοσιτετράωρο». Η Λευκορωσία σημειώνει επίσης τις τακτικές «προκλητικές» ενέργειες των Ουκρανών στρατιωτικών εναντίον του λευκορωσικού προσωπικού ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων των συνόρων.

Related Articles

Back to top button