Τοπικά

Κόκκαλης: «Ανούσιο το νομοσχέδιο για ΠΟΠ προϊόντα χωρίς ενιαία αρχή ελέγχου και προσλήψεις προσωπικού»

Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, άσκησε κριτική στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον έλεγχο των ΠΟΠ προϊόντων, χαρακτηρίζοντάς το «εντελώς αποσπασματικό».

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας μιας ενιαίας αρχής ελέγχου τροφίμων και προγραμματισμού για προσλήψεις προσωπικού, υποστηρίζοντας ότι το υπάρχον σχέδιο δεν διασφαλίζει την ποιότητα των γεωργικών προϊόντων.

Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει τη σύγχυση αρμοδιοτήτων, με διαφορετικούς οργανισμούς να διεξάγουν ελέγχους και να επιβάλλουν κυρώσεις, δημιουργώντας ασαφές πλαίσιο που ευνοεί τους παραβάτες.

Τόνισε την ανάγκη για μία ουσιαστική αναδιοργάνωση του συστήματος ελέγχου, με ενιαίο φορέα που θα προστατεύει τους παραγωγούς και θα ενισχύει τα προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) και γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ).

The post Κόκκαλης: «Ανούσιο το νομοσχέδιο για ΠΟΠ προϊόντα χωρίς ενιαία αρχή ελέγχου και προσλήψεις προσωπικού» appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button