Θεσσαλία

Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία – Προειδοποιήσεις για πλημμύρες και καταιγίδες

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες στην περιοχή.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί μέσω ανάρτησής του για έντονη καιρική αστάθεια που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες, με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Προβλέπεται να σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, χαλάζι και δυνατοί άνεμοι.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν από την Τρίτη στην κεντρική Μακεδονία, το βορειοδυτικό Αιγαίο και το Ιόνιο, ενώ το βράδυ θα επεκταθούν προς τη Θεσσαλία. Την Τετάρτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξαπλωθούν σε όλη τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα. Αυτή η αστάθεια αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται από τα νεότερα προγνωστικά μοντέλα.

Ειδικά για τη Θεσσαλία, από τις πρωινές ώρες της Τρίτης μέχρι αργά το απόγευμα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικές πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους. Η περιοχή θα συνεχίσει να επηρεάζεται και την Τετάρτη, ειδικά κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

Οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους και τους επισκέπτες να παραμένουν ενημερωμένοι και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

The post Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία – Προειδοποιήσεις για πλημμύρες και καταιγίδες appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button