Κόσμος

«Ευτυχώς που κάναμε κάναμε καταγγελία» λέει η γυναίκα που οδήγησε στη σύλληψη του Ντομινίκ Πελικό

REUTERS/Antony Paone

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, ο Ντομινίκ Πελικό πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να βιντεοσκοπεί κάτω από τις φούστες των πελατών του σούπερ μάρκετ στο Carpentras στη νοτιοανατολική Γαλλία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη παγκοσμίως.

Η Nathalie, μία από τις πελάτισσες του σούπερ μάρκετ που τις βιντεοσκοπούσε ο Πελικό ενώ έκανε τα ψώνια της στο Carpentras στη Γαλλία αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία και χάρη σε αυτήν συνελήφθη ο άνδρας και ήρθε στο φως φρίκη των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό.

Για πρώτη φορά η γυναίκα μίλησε στο BFMTV και δηλώνει ανακουφισμένη που τον κατήγγειλε. 

Αν δεν υπήρχε εκείνη η ημέρα της 12ης Σεπτεμβρίου 2020 και εκείνη η γυναίκα, ίσως να μην υπήρχε σήμερα η δίκη των «βιαστών της Μαζάν».

Εκείνο το Σάββατο, οι φύλακες ασφαλείας του καταστήματος Leclerc στο Carpentras παρατήρησαν έναν άνδρα να παραμονεύει και να τραβάει βίντεο κάτω από τις φούστες των πελατών. Ήταν ο Ντομινίκ Πελικό, που δικάζεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και την βίαζε τόσο ο ίδιος όσο και δεκάδες άγνωστοι άντρες.

Είχε τραβήξει βίντεο κάτω από τις φούστες τριών γυναικών και άρχισε να βιντεοσκοπεί κάτω από τη φούστα του τέταρτου θύματός του, της Nathalie, που είναι μητέρα δύο παιδιών. Ένας φρουρός παρενέβη και του άρπαξε το τηλέφωνο.

«Βιντεοσκοπούσε κάτω από το φόρεμά σας», λέει ο σεκιουριτάς στη Nathalie. Θα κάνετε μήνυση; «Είναι τέσσερις πελάτισσες (…) Τον παρακολουθούμε με κάμερα, το έχει κάνει ήδη τέσσερις φορές». Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία.

Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό, η Nathalie μίλησε για πρώτη φορά στο BFMTV.

«Ευτυχώς που κάναμε καταγγελία», λέει. Ο Ντομινίκ Πελικί συνελήφθη και κατασχέθηκε ο υπολογιστής του όπου και αποκαλύφθηκε το αρχείο που κρατούσε με τους βιασμούς της Ζιζέλ. 

Χάρη στην καταγγελία της Nathalie, συνελήφθησαν περίπου 50 άνδρες που κατηγορούνταν για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό επί σειρά ετών.

«Δεν κάνω ποτέ πια τα ψώνια μου με φόρεμα»

«Συμπεριφερόταν σαν ένα αξιολύπητο ανθρωπάκι, λέγοντας ότι δεν είχε κάνει τίποτα. Συμπεριφερόταν σαν θύμα», λέει η Nathalie αναφερόμενη στην ημέρα της σύλληψης. 

Έμαθε για την υπόθεση «βιασμών της Μαζάν» από τα γαλλικά μέσα ένα μήνα αργότερα και συνειδητοποίησε την έκταση των εγκλημάτων του Πελικό. Η ίδια δηλώνει ότι ήταν μια τραυματική εμπειρία για εκείνη.

«Τουλάχιστον για δύο χρόνια, σταμάτησα να ψωνίζω με φόρεμα», λέει. «Και το φόρεμα που φορούσα εκείνη την ημέρα, το πέταξα».

Την πρώτη φορά που μίλησε κατά τη διάρκεια της δίκης, η Ζιζέλ Πελικό αφηγήθηκε την ημέρα της σύλληψης του πρώην συζύγου της, την ημέρα που ο κόσμος της άρχισε να «καταρρέει».

«Άρχισε να κλαίει και μου είπε: «Έκανα κάτι ανόητο, με έπιασαν στο εμπορικό κέντρο να τραβάω βίντεο κάτω από γυναικείες φούστες». (…) Δεν φανταζόμουν τι θα επακολουθούσε».

To άρθρο «Ευτυχώς που κάναμε κάναμε καταγγελία» λέει η γυναίκα που οδήγησε στη σύλληψη του Ντομινίκ Πελικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button