Κόσμος

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Επίθεση στους Εβραίους ψηφοφόρους εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή ανώνυμη δημοσκόπηση που εμφανίζει την Κάμαλα Χάρις να προηγείται με ποσοστό 60% στις ψήφους των Εβραίων Αμερικανών πολιτών.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, κατηγόρησε τους Αμερικανοεβραίους πως θα είναι υπεύθυνοι αν χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Εθνική Σύνοδο Κορυφής του Ισραηλινο-Αμερικανικού Συμβουλίου στην Ουάσιγκτον.

«Εάν δεν κερδίσω αυτές τις εκλογές – και οι Εβραίοι πολίτες θα φταίνε κατά πολύ αφού σε ποσοστό 60% ψηφίζουν τον εχθρό – τότε το Ισραήλ θα πάψει να υπάρχει μέσα σε δύο χρόνια», τόνισε ο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπερηφανεύεται για τους στενούς δεσμούς του με το Ισραήλ και την εβραϊκή κοινότητα, καθώς και για τη συμβολή του στη μεταφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ .

Σε μια δεύτερη εκδήλωση στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, με επίκεντρο την καταγγελία του αντισημιτισμού στη χώρα, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να πάρει το 100% των ψήφων των Εβραίων πολιτών λόγω των πολιτικών του για το Ισραήλ. «Η υπόσχεσή μου στους Εβραίους Αμερικανούς είναι η εξής: Με την ψήφο σας, θα είμαι ο υπερασπιστής σας, ο προστάτης σας και θα είμαι ο καλύτερος φίλος που είχαν ποτέ οι Εβραίοι Αμερικανοί στον Λευκό Οίκο», τόνισε.

Οι Εβραίοι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ κλίνουν σε μεγάλο βαθμό προς τους Δημοκρατικούς στις ομοσπονδιακές εκλογές εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουν να το κάνουν και σε αυτές τις εκλογές, ωστόσο μια έστω και μικρή αλλαγή στις 5 Νοεμβρίου, θα μπορούσε να καθορίσει τον νικητή.

Η εκστρατεία του Τραμπ έχει θέσει ως προτεραιότητα την κατάκτηση των Εβραίων ψηφοφόρων σε βασικές πολιτείες, όπως η Πενσιλβάνια, όπου ζουν περισσότεροι από 400.000 Εβραίοι, στην οποία κέρδισε ο Μπάιντεν το 2020 με 81.000 ψήφους διαφορά.

Related Articles

Back to top button