Πολιτική

Συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί σε βαρύ κλίμα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας να προβλέπει εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 24 Νοεμβρίου.

Όπως όλα δείχνουν στις 24 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας δεν αναμένεται τελικά να αλλάξουν τα κριτήρια για την υποβολή υποψηφιότητας και θα απαιτούνται, όπως και την προηγούμενη φορά, 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκλογή δεν αναμένεται, ούτε και αυτό, να διαφοροποιηθεί και επομένως, όπως έχει εισηγηθεί η ΠΓ: στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων για το έκτακτο Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου, ενώ ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο, αναμένεται να λάβει αποφάσεις για την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των συνοδευτικών υπογραφών.

Από τη σημερινή διαδικασία θα απουσιάσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος περιμένει τις αποφάσεις της ΚΕ και ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν. Θεωρείται πάντως σίγουρο ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. 

Φωτιές πάντως στο κόμμα άναψε μια ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα με φόντο την εσωτερική πισίνα του σπιτιού της. Μάλιστα υπέβαλε μάλιστα την παραίτησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν ωστόσο δεν έγινε δεκτή.

To άρθρο Συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button