Τοπικά

Μουσική, χορός και κοινοί δρόμοι Τρικάλων – Παραλιμνίου (φωτο)

Η μουσική σμίγει αδελφούς. Στην περίπτωση των Τρικάλων, για άλλη μια φορά η μουσική σύνδεση με την Κύπρο έγινε με τη Μαντολινάτα Παραλιμνίου (μαέστρος ο κ. Αδάμος Μάρκου) και τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων (μαέστρος η κ. Ελένη Ζιάκα), σε εκδήλωση με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Ελα να σμίξουμε τα θκυο”.

Το βράδυ της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων “Αθανάσιος Τριγώνης” και στην αίθουσα “Δημήτρης Καβράκος, οι δύο πολιτιστικοί φορείς συνέδεσαν μουσική, μελωδίες και μνήμες από τους δύο τόπους, με φόντο και τη θλιβερή επέτειο των 50 ετώνα πό τη βάρβαρη τουρκική εισβολή. Εμφανίστηκε επίσης το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής, με κυπριακούς χορούς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν,  ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, ο αντιδήμαρχος Παραλιμνίου του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας Κύπρου Κλεάνθης Κουτσόφτας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Τρικάλων Χρίστος Μοδέστου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας, και ο μαέστρος της Μαντολινάτας Παραλιμνίου κ. Αδάμος Μάρκου, ενώ αντηλλάγησαν και δώρα.

Από το γραφείο Τύπου

Related Articles

Back to top button