Κόσμος

«Ναι» σε νέο debate, είπε η Καμάλα Χάρις – «Ο Τραμπ δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα»

«Ναι» σε νέο debate, είπε η Καμάλα Χάρις - «Ο Τραμπ δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα»

«Φωτιά» έχουν πάρει τα επιτελεία των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, με την Καμάλα Χάρις να αποδέχεται ένα δεύτερο debate και να απευθύνει κάλεσμα στον Ντόναλντ Τραμπ για συμμετοχή.

Σήμερα, Κυριακή (21.09.24) έγινε γνωστό πως η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε πρόσκληση του CNN για να συμμετάσχει σε debate στις 23 Οκτωβρίου, καλώντας τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχει σε αυτό, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο της.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα να συμφωνήσει για το debate αυτό. Είναι το ίδιο σχήμα και πλαίσιο με το ντιμπέιτ του CNN στο οποίο συμμετείχε και δήλωσε ότι νίκησε τον Ιούνιο, όταν επαίνεσε τους συντονιστές, τους κανόνες και τα ποσοστά τηλεθέασης του CNN», δηλώνει σε ανακοίνωσή του η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις, Τζεν Ο’Μάλει Ντίλον.

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα για σχολιασμό.

Τραμπ – Χάρις: Μάχη στήθος με στήθος σε νέες δημοσκοπήσεις

Στήθος με στήθος εξακολουθούν να βρίσκονται η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, σε νέες δημοσκοπήσεις.

Τα νέα γκάλοπ που δόθηκαν την Πέμπτη (19.09.2024) στη δημοσιότητα, δείχνουν αμφίρροπη μάχη Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις, τη στιγμή που ο χρόνος μετρά αντίστροφα, σε λιγότερο από επτά εβδομάδες, για τις προεδρικές εκλογές.

Στην εθνικής εμβέλειας δημοσκόπηση (11-16 Σεπτεμβρίου), Χάρις και Τραμπ εξασφαλίζουν το 47% των ψήφων μεταξύ 2.437 πιθανών ψηφοφόρων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για τους The New York Times, The Philadelphia Inquirer και το Siena College.

Στην Πενσιλβάνια, μία από τις επτά κρίσιμες για την ψηφοφορία πολιτείες, η Κάμαλα Χάρις διατηρεί προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων απέναντι στον Τραμπ (50% έναντι 46%, με περιθώριο σφάλματος 3,8 ποσοστιαίες μονάδες), σύμφωνα με την δημοσκόπηση των Times”

Δημοσκόπηση της Washington Post δείχνει επίσης αμφίρροπη μάχη στην Πενσιλβάνια, η οποία, μαζί με τις Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάντα, Βόρεια Καρολίνα, Ουισκόνσιν, αναμένεται να κρίνει την έκβαση της ψηφοφορίας των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Στην δημοσκόπηση αυτή (12-16 Σεπτεμβρίου), η Χάρις πιστώνεται με το 48% των ψήφων και ο Τραμπ με το 47%.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων στην δημοσκόπηση της Post δηλώνουν «εξαιρετικά ενεργοποιημένοι» για να ψηφίσουν για την προστασία της αμερικανικής δημοκρατίας.

Ομως οι ψηφοφόροι είναι διχασμένοι σχετικά με το ποιος από τους υποψήφιους θα προστατεύσει καλύτερα την δημοκρατία: το 48% επιλέγει την Κάμαλα Χάρις και το 45% τον Τραμπ.

To άρθρο «Ναι» σε νέο debate, είπε η Καμάλα Χάρις – «Ο Τραμπ δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button