Κόσμος

Σπάνιες εικόνες στη Νότια Αφρική – Σφοδρές χιονοπτώσεις έκλεισαν δρόμους, εγκλώβισαν οδηγούς

Σπάνιες εικόνες στη Νότια Αφρική - Σφοδρές χιονοπτώσεις έκλεισαν δρόμους, εγκλώβισαν οδηγούς

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Νότια Αφρική, με ασυνήθιστης έκτασης χιονοπτώσεις να πλήττουν πολλές περιοχές, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Από τις χιονοπτώσεις άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πολλά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Εθνική Οδό Ν3 που συνδέει το Γιοχάνεσμπουργκ με την πόλη Ντέρμπαν, στη Νότια Αφρική.

Πολλά τμήματα της εθνικής έκλεισαν, ενώ ήταν αδύνατη ακόμα η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ συνεχίζουν και σήμερα, Κυριακή (21.09.24) να επιχειρούν, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι και σε ποια κατάσταση βρίσκονται, όπως δήλωσε μία αξιωματούχος της εταιρείας που διαχειρίζεται τους αυτοκινητόδρομους, η Τάνια Ντόογκρα, στο τηλεοπτικό δίκτυο ENCA.

Κουβέρτες και γεύματα διανεμήθηκαν σε ορισμένους από τους εγκλωβισμένους οδηγούς, είπε η κυβέρνηση της επαρχίας Κουαζουλού-Νατάλ σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα το μεσημέρι.

Φορτηγά βρίσκονται σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου από χθες και «τα λεωφορεία που κυκλοφορούσαν μεταξύ των επαρχιών έχουν εγκλωβιστεί εδώ και περίπου 7 ώρες σε πρατήρια καυσίμων», διευκρίνισε στο AFP η Σιμόν Ζουάνε, υπεύθυνη επικοινωνίας της RTMC, του κυριότερου οργάνου που διαχειρίζεται την οδική ασφάλεια στη χώρα.

Σε ορισμένες περιοχές, το ύψος του χιονιού έφθασε έως τα 2 μέτρα, έγινε γνωστό από την οργάνωση προώθησης της οδικής ασφάλειας Arrive Alive σε ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

Από την πλευρά της, η αρχή διαχείρισης των συνόρων της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε πως έκλεισε στο δυτικό τμήμα τρεις συνοριακούς σταθμούς με το Λεσότο λόγω του «σημαντικού κινδύνου» που υπάρχει από τις καιρικές συνθήκες.

Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται και οι αρχές έχουν εκδώσει συναγερμούς σε διάφορα τμήματα της χώρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μετεωρολόγος, ο Λουτάντο Μασιμίνι, κάνοντας λόγο για «ακραία φαινόμενα».

To άρθρο Σπάνιες εικόνες στη Νότια Αφρική – Σφοδρές χιονοπτώσεις έκλεισαν δρόμους, εγκλώβισαν οδηγούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button