Πολιτική

Το παρασκήνιο της διαγραφής του Μάριου Σαλμά – Γιατί έδωσε εντολή παραπομπής από την Αμερική ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το παρασκήνιο της διαγραφής του Μάριου Σαλμά - Γιατί έδωσε εντολή παραπομπής από την Αμερική ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα δεχθεί παραφωνίες εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την παραπομπή του Μάριου Σαλμά στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας στη Νέα Υόρκη όπου μετέβη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενημερώθηκε για το νέο «χτύπημα» του Μάριου Σαλμά και η απόφαση σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ήταν μονόδρομος.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ εδώ και καιρό ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί. Το κλίμα δυναμίτισε για πρώτη φορά στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τις Ευρωεκλογές, όπου είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι «εξυπηρετεί τους λίγους έναντι των πολλών» προκαλώντας τότε την αντίδραση του πρωθυπουργού ο οποίος έλαβε το λόγο για να διαψεύσει τις αιτιάσεις του.

«Δεν δέχομαι τέτοιου είδους υπονοούμενα είχε πει χαρακτηριστικά».

Ο Μαριος Σαλμάς από τότε, σε δημόσιες παρεμβάσεις του υπερέβην τα όρια της κριτικής, με ευθείες επιθέσεις κατά υπουργών, άρα και της κυβέρνησης. Όπως όταν είχε κατηγορήσει την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην εκμετάλλευση κυλικείων και εστιατορίων, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Παράλληλα είχε αφήσει αιχμές για κερδοσκοπία στις τράπεζες, στοχοποιώντας τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη αλλά και για αυξήσεις στα φάρμακα στοχοποιώντας τον υπουργό Υγείας ΑδωνιΓεωργιάδη.

Οι αιχμές του κυρίου Σαλμά συνεχίστηκαν αυτές τις ημέρες με εμφανίσεις σε τηλεοπτικά κανάλια ενώ υπενθυμίζεται ότι είναι ένας εκ των 11 βουλευτών που υπέγραψαν την ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια.

Η απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη στη βουλή για το θέμα, δεν έπεισε τον κύριο Σαλμά ο οποίος σε συνέντευξή του είχε σχολιάσει ότι «πρέπει να έχει δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη».

Μάλιστα όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν εννοεί τον υπουργό οικονομικών είχε δηλώσει φειδηλικά, χωρίς να το αρνηθεί, ότι «είναι η στάση ζωή μου γιατί εγώ ασκώ το επάγγελμά μου».

Τι αναφέρουν οι κομματικές πηγές

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει τη Δευτέρα στις 12:00.
Η παραπομπή του αφορά «αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή».

«Γενικά η κριτική είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη στη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας.

Επιπλέον, όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη».

 

 

To άρθρο Το παρασκήνιο της διαγραφής του Μάριου Σαλμά – Γιατί έδωσε εντολή παραπομπής από την Αμερική ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button