Κόσμος

Εκρήξεις, φωτιές και σύννεφα καπνού στην ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ μετά την ουκρανική επίθεση με drones

Εκρήξεις, φωτιές και σύννεφα καπνού στην ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ μετά την ουκρανική επίθεση με drones

Τη στιγμή που drones του στρατού της Ουκρανίας στοχεύσουν την περιφέρεια της Ρωσίας Κρασνοντάρ, κατέγραψαν πολίτες με τα κινητά τους, δείχνοντας τις στιγμές φρίκης που βίωσαν χθες το βράδυ (21.09.2024).

Η νέα επίθεση που εξαπέλυσε η Ουκρανία στην νοτιοδυτική Ρωσία, προκάλεσε φωτιά, με τις αρχές να εκκενώνουν την περιοχή και να βγάζουν από τα σπίτια τους πάνω από 1.200 κατοίκους. Ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματισμοί.

Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media, φαίνονται οι ισχυρές εκρήξεις και σύννεφα καπνού, αν και αυτές οι εικόνες δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί ως προς την γνησιότητά τους.

Πέρα από την περιφέρεια Κρασνοντάρ που βρίσκεται κοντά στην Ουκρανία, ο στρατός έβαλε στο στόχαστρο την Ίβερ και την περιοχή Τιχαρέτσκι.

Δείτε τα βίντεο:

Στην περιφέρεια Ίβερ έγιναν επίσης επιθέσεις με drone αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο διακόπηκε ωστόσο.

Δύο drones καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα και η πτώση των συντριμμιών «προκάλεσε» φωτιά στην περιοχή Τιχαρέτσκι, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Βενιαμίν Κοντρατίεφ.

«Η επίθεση με τα drone δεν προκάλεσε θύματα», δήλωσε ο κυβερνήτης Κοντρατίεφ.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέρριψε 18 drone πάνω από την περιφέρεια Κρασνοντάρ και 16 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα.

Συνολικά, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως κατέρριψε 101 ουκρανικά drones τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Σε «απάντηση» το ρωσικό υπουργείο έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια της νύχτας έκανε επίθεση «εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων που στηρίζουν το έργο των επιχειρήσεων του στρατιωτικού – βιομηχανικού τομέα» στην Ουκρανία.

«Όλοι οι στόχοι του πλήγματος επιτεύχθηκαν», συμπλήρωσε.

To άρθρο Εκρήξεις, φωτιές και σύννεφα καπνού στην ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ μετά την ουκρανική επίθεση με drones δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button