Κόσμος

Γυναίκες που δολοφονήθηκαν αβοήθητες και πέθαναν μαρτυρικά από τους συντρόφους τους: Υποθέσεις που σόκαραν τον κόσμο

(Photo by Ana Fernandez/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Η υπόθεση της γυναικοκτονίας του μοντέλου στην Ελβετία από τον σύζυγό της προκαλεί ανατριχίλα. Ο 41χρονος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την γυναίκα του Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς, το πτώμα της οποίας στη συνέχεια ακρωτηρίασε και πολτοποίησε ενώ προηγουμένως είχε αφαιρέσει τη μήτρα της.

Ο 41χρονος ομολόγησε ότι εκείνος είναι ο δράστης της γυναικοκτονίας, αλλά είπε ότι ήταν σε αυτοάμυνα επειδή, όπως είπε, εκείνη του επιτέθηκε πρώτη.

Ο ισχυρισμός περί αυτοάμυνας καταρρίφθηκε γρήγορα από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που εντόπισε σημάδια στραγγαλισμού της γυναίκας και τεμαχισμό του πτώματός της με μαχαίρι, κλαδευτήρι και πριόνι.

Στη συνέχεια, ο άνδρας άρχισε να πολτοποιεί το τεμαχισμένο πτώμα προσθέτοντας στο μπλέντερ και μια χημική ουσία για να διαλυθούν τα κομμάτια.

«Ήθελε να την εξαφανίσει, σαν να μην υπήρξε ποτέ» είπε φίλη του άτυχου μοντέλου. 

Στις εκθέσεις τους, οι ψυχολόγοι που τον εξέτασαν κάνουν λόγο για «έλλειψη ενσυναίσθησης και μεγάλη ψυχρότητα μετά τη δολοφονία της συζύγου του».

Όσο φρικιαστικές κι αν είναι οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του μοντέλου και φιναλίστ στον διαγωνισμό ομορφιάς για τον τίτλο της Μις Ελβετία, αυτή δεν είναι η μόνη υπόθεση που έχει προκαλέσει ανατριχίλα.

ΗΠΑ: Μοντέλο βρέθηκε φιμωμένο και δεμένο χειροπόδαρα μέσα σε ψυγείο

Ένας καταδικασμένος κακοποιός από τη Μινεσότα συνελήφθη για τη δολοφονία ενός μοντέλου από το Λος Άντζελες, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μέσα στο ψυγείο.

Μάλιστα το στόμα της άτυχης γυναίκας ήταν φιμωμένο, ενώ οι καρποί και οι άστραγαλοί της ήταν δεμένοι.

Η 31χρονη Maleesa Mooney από την Γουιάνα, βρέθηκε νεκρή στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, όταν η αστυνομία του Λος Άντζελες έκανε έλεγχο στο πολυτελές διαμέρισμά της στο κέντρο της πόλης.

Ο Magnus Daniel Humphrey συνελήφθη από την αστυνομία στο σπίτι του έπειτα από ένταλμα για ένα διαφορετικό έγκλημα.

Στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε ως ο «ύποπτος» για την άγρια δολοφονία της Mooney.

Ο Humphrey ήταν υπό επιτήρηση για ομοσπονδιακά αδικήματα ναρκωτικών μετά την αποφυλάκισή του από τη φυλακή στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα αρχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο 41χρονος έχει καταδικαστεί για διάφορα κακουργήματα στη Μινεσότα και το Ιλινόις, μεταξύ άλλων για κατηγορίες για όπλα, επιθέσεις, σεξουαλικές επιθέσεις, σύμφωνα με την New York Post.

Η Maleesa Mooney εργαζόταν ως μεσίτρια στο πρακτορείο Nest Seeker με έδρα το Μπέβερλι Χιλς και είχε μετακομίσει στη μονάδα Skye at Bunker Hill μόλις ένα μήνα πριν από το θάνατό της.

Η αδελφή της Mooney δήλωσε τότε στον τηλεοπτικό σταθμό KTLA ότι η αδελφή της ήταν δύο μηνών έγκυος όταν πέθανε και το όνειρό της ήταν να γίνει μητέρα. 

Το μοντέλο εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανό στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς την κατέγραψαν κάμερες παρακολούθησης στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου έμενε. Η αστυνομία του Λος Άντζελες άρχισε να την ψάχνει γύρω στις 4 το απόγευμα της 12ης Σεπτεμβρίου, αφού οι γονείς της είχαν ανησυχήσει επειδή δεν απαντούσε στα μηνύματά τους.

Κατά τον έλεγχο στο διαμέρισμα της Mooney, η αστυνομία βρήκε το πτώμα της μέσα στο ψυγείο και αίματα στο πάτωμα.

Η έκθεση του ιατροδικαστή διαπίστωσε ότι είχε υποστεί τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο πρόσωπο, το κεφάλι, την πλάτη και το αριστερό χέρι.

«Οι κακώσεις από αμβλύ αντικείμενο που παρατηρήθηκαν κατά τη νεκροψία γενικά δεν θεωρούνται από μόνες τους οξεία απειλητικές για τη ζωή», σύμφωνα με την έκθεση νεκροψίας. 

«Με βάση τις συνθήκες του τρόπου με τον οποίο βρέθηκε η κ. Mooney, τα τραύματα αυτά υποδηλώνουν ότι πιθανότατα είχε εμπλακεί σε βίαιη σωματική διαμάχη πριν από το θάνατό της. Δεδομένου αυτού, ο ρόλος που μπορεί να διαδραμάτισαν τα ναρκωτικά ή/και το αλκοόλ στον θάνατο της Mooney, είναι αβέβαιος» αναφέρεται στην έκθεση.

Ιταλία: Σκότωσε τη γυναίκα του και την παρίστανε

Ένας 44χρονος οδηγός φορτηγού σκότωσε τη σύζυγο του και έπειτα χρησιμοποιούσε για μήνες το τηλέφωνο της για να δείξει πως είναι ζωντανή σε μία υπόθεση που σόκαρε την Ιταλία για τον κυνισμό του δολοφόνου.

Την εξαφάνιση της γυναίκας δήλωσε στις ιταλικές αρχές ο αδερφός της και ένας συνεργάτης της στις 30 Μαΐου 2024 με την αστυνομία να προχωράει στη σύλληψη του συζύγου της, που αφού τη δολοφόνησε έκρυψε το πτώμα της.

Η 42χρονη Francesca Deidda εξαφανίστηκε τον Μάιο από την ιταλική πόλη San Sperate στη νότια Σαρδηνία και οι ερευνητές πιστεύουν ότι τη σκότωσε ο σύζυγός της, ο 43χρονος Igor Sollai.

Μετά την τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή η 42χρονη, εστάλησαν μηνύματα από το τηλέφωνό της που έλεγαν στους φίλους και την οικογένειά της ότι χρειαζόταν λίγο χρόνο μακριά λόγω του χωρισμού της – αλλά αρνήθηκε να μιλήσει με οποιονδήποτε στο τηλέφωνο.

Το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο εργαζόταν έλαβε επίσης την παραίτησή της με ένα email που εστάλη, μετά την εξαφάνισή της.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αυτά τα μηνύματα και τα email γράφτηκαν από τον Sollai αφού σκότωσε τη γυναίκα του και έκρυψε το πτώμα της. Tα έστειλε για να κρύψει το έγκλημά του ώστε ο κύκλος της, οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι, να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι είναι ζωντανή.

Τα «ίχνη που άφησε ο ύποπτος στο διαδίκτυο» οδήγησαν στη σύλληψή του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Όταν ο Sollai ρωτήθηκε από την αστυνομία γιατί δεν ανέφερε την εξαφάνιση της γυναίκας του, ισχυρίστηκε ότι δεν το έκανε επειδή το είχε δηλώσει ήδη ο αδελφός της.

Η Αστυνομία απέκλεισε γρήγορα το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και εστίασε την έρευνά της στη σχέση της Deidda με τον σύζυγό της, ο οποίος είχε προβεί σε αρκετές αντικρουόμενες δηλώσεις.

Παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το πτώμα της, ο Sollai συνελήφθη για φόνο και μπήκε στη φυλακή. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Βραζιλία: Πέταξε το πτώμα της γυναίκας του έξω από το σπίτι των γονιών της

Μία δημοφιλής fitness influencer από τη Βραζιλία δολοφονήθηκε από τον άνδρα της κατά τη διάρκεια ενός καβγά και ο δράστης πέταξε το άψυχο πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της.

Η 30χρονη Debora Michels βρέθηκε πεταμένη σε ένα πεζοδρόμιο στο Μαυροβούνιο, μια πόλη στη νότια πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, ένα ξημέρωμα στα τέλη Ιανουαρίου 2024. 

Ο άνδρας της, Alexander Gunsch, φέρεται να την άρπαξε από τον λαιμό και να την πέταξε πάνω σε μια ντουλάπα.

Σε αυτό το σημείο, είπε στην αστυνομία ότι η σύζυγός του που ήταν bodybuilder άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και σύντομα έχασε τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια ξεκίνησε για να την πάει στο νοσοκομείο, αλλά όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν νεκρή, την πέταξε στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι των γονιών της.

Το υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τη στιγμή που ο ύποπτος έβγαλε το πτώμα της 30χρονης influencer από το αυτοκίνητό του και το πέταξε στο πεζοδρόμιο.

Ο αδερφός της κοπέλας είπε ότι η Deby ήθελε να χωρίσει αλλά δεν πρόλαβε…

Τουρκία: Δολοφονία στη μέση του δρόμου

Ένας 40χρονος μετά από έντονο καβγά με την 35χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, την ακολούθησε στον δρόμο και άρχισε να την απειλεί πως θα την σκοτώσει. Άρχισε να την κυνηγά και στο τέλος την πυροβόλησε τρεις φορές από απόσταση αναπνοής: μία στην αρχή που την έριξε στο έδαφος και άλλες δύο από πάνω της για να την αποτελειώσει.

Ακολούθησαν σκηνές χάους με γυναίκες και παιδιά που βρίσκονταν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους, στη περιοχή Αρναβούτκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, να ουρλιάζουν και να κλαίνε. Ο δράστης στη συνέχεια έκανε κίνηση πως θα βάλει τέλος στη ζωή του και απειλούσε όσους ήταν σε κοντινή απόσταση, να μην πλησιάσουν.

Γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και τελικά ο δράστης ξάπλωσε στο έδαφος και παραδόθηκε. Οι αστυνομικοί έτρεξαν προς το μέρος του, αλλά το ίδιο έκαναν και οι γείτονες που πήγαν να τον λιντσάρουν. Τελικά οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να τους απομακρύνουν.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τουρκίας, η γυναίκα πήγε στο σπίτι του για να δει τα παιδιά της, αλλά αυτός αρνήθηκε και ξέσπασε καβγάς, ο οποίος συνεχίστηκε στον δρόμο με αποκορύφωμα τη δολοφονία της.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στην Hurriyet ότι η γυναίκα τον παρακαλούσε να μην την σκοτώσει.

«Τι θα γίνει με τα παιδιά; Μην το κάνεις, μην το κάνεις» φαίνεται να φώναζε.
Εκείνος έσπρωξε τη γυναίκα πίσω στον δρόμο. Εκεί πυροβόλησε στον αέρα και στη συνέχεια τη γυναίκα τρεις φορές».

To άρθρο Γυναίκες που δολοφονήθηκαν αβοήθητες και πέθαναν μαρτυρικά από τους συντρόφους τους: Υποθέσεις που σόκαραν τον κόσμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button