Κόσμος

Τουλάχιστον 30 νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στο Ιράν

Έκρηξη σε ορυχείο στο ανατολικό Ιράν σκότωσε τουλάχιστον 30 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 17, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι φοβούνται ότι πολλοί εργαζόμενοι έχουν παγιδευτεί, μεταδίδει το Al Jazeera.

Η έκρηξη σημειώθηκε λόγω διαρροής αερίου μεθανίου σε ανθρακωρυχείο στην Ταμπάς, περίπου 540 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τεχεράνης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA την Κυριακή.

Τουλάχιστον 69 άνθρωποι εργάζονταν σε μια από τις σήραγγες του ορυχείου όταν σημειώθηκε ξαφνική διαρροή αερίου το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την έκθεση.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε αργότερα ότι 24 εργαζόμενοι πιστεύεται ότι ήταν παγιδευμένοι μέσα, ενώ άλλοι 28 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν, ο οποίος ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι διέταξε να γίνουν όλες οι προσπάθειες για τη διάσωση των εγκλωβισμένων και την παροχή βοήθειας στις οικογένειές τους. Πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη καταστροφή που πλήττει τη βιομηχανία εξόρυξης του Ιράν. Το 2017, μια έκρηξη σε ανθρακωρυχείο σκότωσε τουλάχιστον 42 ανθρώπους. Το 2013, 11 εργάτες σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά εξόρυξης. Τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε διάφορα περιστατικά το 2009.

Τα χαλαρά πρότυπα ασφαλείας και οι ανεπαρκείς υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περιοχές εξόρυξης συχνά ενοχοποιούνται για τους θανάτους.

Related Articles

Back to top button