Κόσμος

39χρονη εγκλωβίστηκε στον δρόμο από τις σφοδρές χιονοπτώσεις στη Νότια Αφρική και πέθανε από υποθερμία

39χρονη εγκλωβίστηκε στον δρόμο από τις σφοδρές χιονοπτώσεις στη Νότια Αφρική και πέθανε από υποθερμία

Μία γυναίκα 39 χρόνων, έχασε τη ζωή της χθες από υποθερμία (21.09.2024) στην Αφρική, αφού παρέμεινε για ένα ολόκληρο βράδυ εγκλωβισμένη μέσα σε ένα ταξί – μίνι βαν, όταν σφοδρή χιονόπτωση απέκλεισε τους δρόμους και ακινητοποίησε εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Οι πρωτοφανείς χιονοπτώσεις πλήττουν την Αφρική από την Παρασκευή έχοντας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους αυτοκινητοδρόμους με διάφορους ταξιδιώτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη Μόοιπλαας μέχρι και σήμερα χωρίς καν να έχουν κουβέρτες και τρόφιμα.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε περίπου 30 χλμ, σε έναν από τους κυριότερους οδικούς άξονες της περιοχής, που συνδέει το Γιοχάνεσμπουργκ με την πόλη Ντέρμπαν.

Μέχρι στιγμής το μοναδικό θύμα είναι η 39χρονη γυναίκα, αν και στο ταξί υπήρχαν και άλλοι επιβάτες.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης των επιβατών συνεχίζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, και ορισμένα αυτοκίνητα έχουν απομακρυνθεί ήδη από το σημείο του απίστευτου μποτιλιαρίσματος, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους ή δεν μπόρεσαν να τα χρησιμοποιήσουν λόγο βλάβης.

Το τεράστιο μποτιλιάρισμα χαρακτηρίστηκε «αδιαπέραστο» από την υπεύθυνη των επιχειρήσεων Τάνια Ντόογκρα, μιας και τα ακινητοποιήμενα αυτοκίνητα φτάνουν ως και τα 30 χιλιόμετρα.

Οι αρχές ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να πουν πόσοι άνθρωποι ή οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένοι στους δρόμους.

To άρθρο 39χρονη εγκλωβίστηκε στον δρόμο από τις σφοδρές χιονοπτώσεις στη Νότια Αφρική και πέθανε από υποθερμία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button