Σπόρ

Πρόεδρος Dubai BC: «Στόχος μας να γίνουμε μόνιμο μέλος στην Euroleague»

Πρόεδρος Dubai BC: «Στόχος μας να γίνουμε μόνιμο μέλος στην Euroleague»

Ο πρόεδρος της Dubai BC Σαλέμ Μπιν Ντασμάλ μίλησε για τον μεγάλο στόχο που έχει η ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να συμμετάσχει στην Euroleague.

Η Dubai BC είναι έτοιμη για την 1η της σεζόν στην Ευρώπη, με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου Σαλέμ Μπιν Ντασμάλ να δίνει συνέντευξη στο «Mozzart Sport» και να αναλύει το πλάνο της ομάδας του για το άμεσο μέλλον. 

Ο Σαλέμ Μπιν Ντασμάλ ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η Dubai BC να γίνει μόνιμο μέλος της Euroleague, αφού πρώτα καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με την παρουσία της στην Αδριατική Λίγκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Mozzart Sport»

Για την στελέχωση του ρόστερ:

«Επιλέξαμε πολύ προσεκτικά τους παίκτες που αποκτήσαμε. Πρόκειται για παίκτες των οποίων η ποιότητα, ο επαγγελματισμός και το ταλέντο, ταιριάζουν στο όραμά μας.

Τους παρακολουθούσαμε εδώ και καιρό, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα φτιάξουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα».

Για το ότι η ομάδα δεν θα παίξει φέτος στο Eurocup:

«Πήραμε την απόφαση να μην παίξουμε στο Eurocup φέτος μετά από μεγάλη ανάλυση. Παρότι θέλαμε πολύ να αγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο, υπήρξαν παράγοντες, κυρίως οικονομικοί, αλλά και ανάπτυξης της ομάδας, οι οποίοι επηρέασαν την τελική μας απόφαση.

Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, πριν μπούμε σε μία τέτοια διοργάνωση. Να είστε σίγουροι ότι ο κύριος στόχος μας είναι να φτιάξουμε γερά θεμέλια, με το Eurocup και την Euroleague να είναι στα ραντάρ μας για το μέλλον».

Για το αν βλέπει την ομάδα ως μελλοντικό μέλος της Euroleague:

«Στόχος μας είναι η ομάδα να γίνει μόνιμο μέλος του καλύτερου πρωταθλήματος της Ευρώπης. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, εντός και εκτός παρκέ, για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Όσο για τις υπόλοιπες ομάδες της περιοχής μας, πιστεύουμε ότι με σωστό όραμα και αποφασιστικότητα, μπορούν να μπουν και εκείνες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Πιστεύω ότι το μέλλον είναι λαμπρό και ακόμα περισσότερες ομάδες μπορούν να μπουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θέλουμε να επενδύσουμε σε ταλαντούχους παίκτες, να προσελκύσουμε όσους περισσότερους φιλάθλους μπορούμε και να μεγαλώσουμε σαν σύλλογος, έτσι ώστε να εξελιχθούμε σε μία από τις μεγάλες δυνάμεις του πρωταθλήματος».

Για τους στόχους:

«Πρώτος στόχος μας για την επόμενη σεζόν θα είναι να εδραιώσουμε την παρουσία μας στην Αδριατική Λίγκα και να είμαστε ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να δω μια ομάδα που θα βελτιώνεται συνεχώς, θα φτιάξει νοοτροπία νικητή και θα πάει μακριά στα πλέι οφ.

Πέρα από τα αποτελέσματα, θα ήθελα να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας, να αναπτύξουμε ταλέντα και να φτιάξουμε μια υπέροχη σχέση με τους φιλάθλους.

Στα επόμενα χρόνια, θα ήθελα η ομάδα να γιγαντωθεί, να παίζει συνεχώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να αναγνωρίζεται από τον κόσμο του μπάσκετ ως πρότυπο επαγγελματισμού και επιτυχίας».

To άρθρο Πρόεδρος Dubai BC: «Στόχος μας να γίνουμε μόνιμο μέλος στην Euroleague» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button