Τοπικά

Εμβολιασμός για ιλαρά σε παιδιά Ρομά

Με εμβολιασμό κατά της ιλαράς σε παιδιά Ρομά συνεχίστηκαν οι δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Δ. Τρικκαίων, για προαγωγή υγείας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 στα δύο παραρτήματα Ρομά του Δήμου Τρικκαίων, σε Πύργο και Κηπάκι. Οι εμβολιασμοί και η παιδιατρική κλινική εξέταση διενεργήθηκαν από τα στελέχη των Κινητών Μονάδων Υγείας Τρικάλων και Λάρισας και της 5ης Υ.Π.Ε Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας. Συντονιστής της δράσης ήταν ο Ε.Ο.Δ.Υ Αθηνών, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στο Παράρτημα Ρομά στον Πύργο διενεργήθηκαν 7 εμβολιασμοί κατά της ιλαράς σε τέκνα ωφελούμενων και ελέγχτηκαν 24 βιβλιάρια υγείας προς καταγραφή της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών από τα στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ .

Στο Παράρτημα Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στο Κηπάκι αντίστοιχα, διενεργήθηκαν 11 εμβολιασμοί και ελέγχτηκαν 25 βιβλιάρια υγείας παιδιών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μέσω της ενίσχυσης της εμβολιαστικής κάλυψης και με απώτερο στόχο την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη μέσω Παροχών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία» 2021-2027.

Από το γραφείο Τύπου

Related Articles

Back to top button