Υγεία

Το παρασκήνιο πίσω από την διαγραφή Σαλμά – Ποια κόμματα «διεκδικούν» τον διαγραμμένο βουλευτή

Το παρασκήνιο πίσω από την διαγραφή Σαλμά – Ποια κόμματα «διεκδικούν» τον διαγραμμένο βουλευτή

Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να τεθεί ο Μάριος Σαλμάς και εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εκτός κόμματος, στέλνει πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης.

Αντιπολίτευση από “γαλάζιους” βουλευτές στην κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, είναι το βασικό μήνυμα, με στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δηλώνουν ότι… είναι άλλο η κριτική με στόχο να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις σε πολιτικές επιλογές, άλλο οι “στοχευμένες επιθέσεις τύπου Μάριου Σαλμά”, όπως έλεγαν, και άλλο τα… “οργανωμένα αντάρτικα”.

Στο “ραντάρ”… τυχόν νέες “γαλάζιες” συμμαχίες

Στο “ραντάρ” του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς δεν πέρασε απαρατήρητο ότι για την ερώτηση των 11 βουλευτών προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, υπήρχε… προθυμία να την υπογράψουν και άλλοι “γαλάζιοι” βουλευτές, πάνω από 20.

Μάλιστα, στο παρασκήνιο, φέρεται να συζητείται και η ανάληψη μίας νέας πρωτοβουλίας βουλευτών, πάλι από διαφορετικές… πολιτικές αφετηρίες, για ένα επίσης σοβαρό κοινωνικό θέμα.

Επιχείρηση – “μασάζ”

Το πρωθυπουργικό γραφείο, προκειμένου να φρενάρει κινήσεις που μπορεί να φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, οργανώνει κύκλο επαφών με το σύνολο των βουλευτών της “γαλάζιας” κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία πια αριθμεί 156 μέλη.

Στον απόηχο και των παραπόνων που εκφράζουν κατά καιρούς οι βουλευτές για απαξιωτικές συμπεριφορές από υπουργούς που αρνούνται να τους συναντήσουν, ακόμη και από γενικούς γραμματείς υπουργείων, το Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνει δράση.

Η εντολή είναι οι υπουργοί να έχουν συναντήσεις με τους βουλευτές και να τους ενημερώνουν για τα νομοσχέδια που προωθούν και γενικότερα για τα θέματα που επεξεργάζονται.

Επαφές του πρωθυπουργού και υπουργών με βουλευτές

Η αρχή θα γίνει από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και θα ακολουθήσουν, σε πρώτη φάση, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Με την επιστροφή δε, του πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη – όπου βρίσκεται για τος εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. – σχεδιάζεται να υπάρξει και συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους βουλευτές της Ν.Δ.. Κάτι, που ο Πρωθυπουργός, μετά τις Ευρωεκλογές, είχε υποσχεθεί άλλωστε να κάνει.

Ποιοι “διεκδικούν” τον Μ. Σαλμά;

Όσον αφορά στον Μάριο Σαλμά, η εκτίμηση που υπάρχει μεταξύ πολλών βουλευτών, είναι πως… χαράσσει πορεία προς άλλο κόμμα.

Την εκτίμηση τους ενίσχυσε το γεγονός ότι μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., και κυρίως μετά τη δήλωσή του πως δεν θα παραδώσει την έδρα του και θα παραμείνει στο Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος βουλευτής, δύο αρχηγοί κομμάτων, δεξιότερα της “γαλάζιας” παράταξης, ξεκίνησαν δημόσια, “φλερτ” προς τον κ. Σαλμά… Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και η πρόεδρος της Φωνής Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου, τάχθηκαν αμέσως με το μέρος του ανεξάρτητου βουλευτή.

“Όταν διώχνεις τον κόσμο με την αντιλαϊκή σου πολιτική και ταυτόχρονα διώχνεις βουλευτή που σου υπενθυμίζει, έστω και αργά, τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα, τότε είναι βέβαιο ότι το ηχηρό μήνυμα των ευρωεκλογών δεν το άκουσε ο πρωθυπουργός. Διότι πολύ απλά προηγούνται τα… αιτήματα των ολιγαρχών και καπιταλιστών φίλων του πρωθυπουργού”, δήλωσε ο Κ. Βελόπουλος.

“Τελικά στη Ν.Δ. του Μητσοτάκη διαγράφεσαι μόνο αν λες αλήθειες. Ή μήπως δεν είναι αλήθεια ότι έγιναν φωτογραφικοί διαγωνισμοί στα κυλικεία νοσοκομείων και οι αυξήσεις σε 800 φάρμακα ανέβασαν τον πληθωρισμό; Αντί να διαγράφουν για να εκφοβίσουν βουλευτές καλύτερα να δώσουν απαντήσεις”, είχε δηλώσει νωρίτερα, σε ανάρτηση της, η κ. Λατινοπούλου.

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Μ. Σαλμά;

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κρατά προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις του.

Θα συνταχθεί στο πλευρό κάποιου άλλου κόμματος, δεξιά της Ν.Δ., ή θα εξετάσει το ενδεχόμενο μίας κίνησης με… τη δική του σφραγίδα;

Κοντός ψαλμός…!

To άρθρο Το παρασκήνιο πίσω από την διαγραφή Σαλμά – Ποια κόμματα «διεκδικούν» τον διαγραμμένο βουλευτή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button