Κόσμος

Συνήγορος υπεράσπισης βιαστών της Ζιζέλ χορεύει το «Wake Me Up Before You Go Go» καθ’ οδόν προς τη δίκη – Σφοδρές αντιδράσεις

Συνήγορος υπεράσπισης βιαστών της Ζιζέλ χορεύει το «Wake Me Up Before You Go Go» καθ' οδόν προς τη δίκη - Σφοδρές αντιδράσεις

Σφοδρή κριτική από τους συναδέλφους της και χρήστες στα social media δέχεται εδώ και μερικές μέρες δικηγόρος και συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των 50 κατηγορουμένων στην πολύκροτη δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία, και ο λόγος είναι ένα βίντει που ανέβασε στο Instagram.

H 45χρονη δικηγόρος Nadia El Bouroumi, συνήγορος δύο εκ των κατηγορουμένων για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό, των Omar Douiri και Jean Marc Leloup, ανέβασε ένα βίντεο από το αμάξι της καθ’ οδόν προς το δικαστήριο της Αβινιόν για την υπόθεση που έχει προκαλέσει «σεισμό» στη Γαλλία ενώ λικνίζεται στους ρυθμούς της επιτυχίας των Wham «Wake Me Up Before You Go Go».

Η τοπική εφημερίδα La Provence μόνο τυχαία δεν θεώρησε την επιλογή του τραγουδιού και σχολίασε τη σχέση του χιτ της δεκαετίας του ’80 και του τρόπου δράσης του Ντομινίκ Πελικό, δηλώνοντας ότι η αναφορά στη «χημική υποταγή που υπέστη το θύμα» ήταν σαφής και «δύσκολο να μη γίνει αντιληπτή».

«Είναι αυτός ο ρόλος ενός δικηγόρου;», αναρωτιέται σε σχετικό δημοσίευμα για την συμπεριφορά της συνηγόρου υπεράσπισης η Le Parisien.

Οργή στα social media – Την κατακεραυνώνουν συνάδελφοί της δικηγόροι

Η 45χρονη δικηγόρος από τις 2 Σεπτεμβρίου 2024 που ξεκίνησε η δίκη σχολιάζει καθημερινά την υπόθεση Πελικό με βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram.

Οι αναρτήσεις της έχουν γίνει αντικείμενο σφοδρού σχολιασμού από τους συναδέλφους της και από τους χρήστες του διαδικτύου.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα, όταν στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν ως πειστήρια τα βίντεο και οι φωτογραφίες των βιασμών του θύματος, η 45χρονη συνήγορος υπεράσπισης είπε για την Ζιζέλ:

«Όταν έχουμε φωτογραφίες όπως αυτές, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια γυναίκα που της αρέσουν τα σεξουαλικά παιχνίδια».

Μετά από αυτό, η Ζιζέλ Πελικό δήλωσε πως ένιωσε «ταπεινωμένη» μετά τους υπαινιγμούς και ξεκαθάρισε ότι δεν έδωσε ούτε ένα δευτερόλπετο τη συγκατάθεσή της για τους βιασμούς που υπέστη. 

Ο Nicolas Hervieu, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο Evry κοντά στο Παρίσι, ο οποίος δήλωσε: «Η ελευθερία έκφρασης των δικηγόρων δεν τους επιτρέπει να δίνουν βίαιη, χυδαία ή κυνική εικόνα του επαγγέλματός τους».

Ένας άλλος δικηγόρος, ο Jean-Pierre Ribaut-Pasqualini έγραψε: «Επηρεάζεις την συνολική εικόνα των δικηγόροων με τις δημοσιεύσεις σου» και συνέχισε:

«Μόλις είδα το βίντεο (ένα από τα βίντεο) που ανέβασε η συνάδελφος για την υπόθεση της Μαζάν. Είμαι απογοητευμένος και συντετριμμένος. Έχω την αίσθηση ότι η ακροαματική διαδικασία έχει πλέον ξεφύγει από τον έλεγχο. Είναι δραματικό».

REUTERS/Manon Cruz

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Ενώ ένας άλλος δικηγορος, ο Alain Lothe με έδρα τη Μασσαλία, δήλωσε: «Το να διαδίδεις τέτοια πράγματα στα social media και να τραγουδάς αυτόν τον στίχο μου φαίνεται ανάξιο και δεν συνάδει με τις αρχές που έχουμε ως δικηγόροι».

«Δεν θα μου κλείσετε το στόμα – Δέχομαι απειλές»

Η Nadia El Bouroumi, με πάνω από 51.000 ακόλουθους στα social media, απάντησε μετά τον σάλο: «Σε όλους τους εξτρεμιστές της σκέψης που προσπαθούν να με φιμώσουν. Για σας».

«Ποτέ δεν θα μου κλείσετε το στόμα επειδή αισθάνεστε ότι η γνώμη ή η θέση μου δεν σας ταιριάζει… αυτό το τραγούδι είναι για όλους εκείνους που πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς πριν μπορέσουν να μου κλείσουν το στόμα».
Σε άλλο post ανέφερε:

«Με χτύπησαν και με βίασαν όταν ήμουν νεότερη και δεν απέκτησα μίσος για τους ανθρώπους. Δεν μπερδεύω την ιστορία μου με την ιστορία κανενός άλλου». 

Αργότερα η El Bouroumi δημοσίευσε μια μακροσκελή δήλωση στο Instagram λέγοντας ότι είχε «παρεξηγηθεί».

«Θέλω να διευκρινίσω ότι το βίντεο που πρόσφατα κοινοποιήθηκε και σχολιάστηκε ήταν προϊόν υποκλοπής. Λυπάμαι βαθύτατα αν τα λόγια μου παρεξηγήθηκαν. Σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησα να κοροϊδέψω την Ζιζέλ Πελικό, την οποία θεωρώ θύμα και εύθραυστο πρόσωπο σε αυτή την υπόθεση».

Η δικηγόρος δήλωσε ότι δέχεται απειλές και bullying.

«Από τότε που ξεκίνησε αυτή η δίκη, έχω υποστεί απειλές, παρενοχλήσεις και δημόσιες προσβολές. Τα παιδιά μου δέχονται επίσης bullying, είτε στα social media, είτε στoν δρόμο, γι’ αυτό και υπέβαλα μήνυση για παρενόχληση.

Σήμερα βρίσκομαι αντιμέτωπη με μια κατάσταση όπου καθίσταται σχεδόν αδύνατο να ασκήσω το δικηγορικό μου επάγγελμα σε ήρεμες συνθήκες».

Πληροφορίες από Dailymail

To άρθρο Συνήγορος υπεράσπισης βιαστών της Ζιζέλ χορεύει το «Wake Me Up Before You Go Go» καθ’ οδόν προς τη δίκη – Σφοδρές αντιδράσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button