Τοπικά

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε δυναμικά στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), δράσεις για μικρούς και μεγάλους (22/9), παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού και της Εντεταλμένης Συμβούλου για θέματα Αλσών – Πάρκων & Υγείας Ζώων της Περιφέρειας Αττικής, κας Ρίτας Πικρού – Μωραϊτάκη.

Βίντεο του Ε.Ε.Σ.: https://youtu.be/zNduUu2ndck?si=RnxX5l_wJAIXJtzE

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ., συμμετείχε στο Φεστιβάλ με θεατρικό δρώμενο που αφορά τα παιδιά και τους εφήβους, καθώς και διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια της Κινητής Ομάδας Υγείας του Ε.Ε.Σ, στοχεύοντας στην εξοικείωσή τους με τις υπέρτατες αξίες του ανθρωπισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αγάπης για το περιβάλλον και τα ζώα. Παράλληλα, κοινωνικοί λειτουργοί του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. ενημέρωσαν τους πολίτες για τις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ. και περιλαμβάνει γνώσεις για τη φροντίδα, την υποστήριξη και την πρακτική βοήθεια ατόμων που βίωσαν ή βιώνουν κάποια κατάσταση κρίσης ή έκτακτης ανάγκης. Περισσότερα για το καινοτόμο πρόγραμμα του Ε.Ε.Σ. εδώ: http://www.redcross.gr/default.asp?pid=40&la=1&artId=1687

Αναλυτικά, ο Ε.Ε.Σ. υλοποίησε: 

  • Θεατρική παράσταση για παιδιά από τους Μύθους του Αισώπου, με τίτλο: «Το λιοντάρι και το ποντίκι: Η κατάρριψη του νόμου της φύσης» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ραφαέλας Μαρτίνεζ και απόδοση από την Κινητή Ομάδα Θεάτρου των Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ.
  • Ενημέρωση του κόσμου στο περίπτερο του Ε.Ε.Σ. για τα πρωτοποριακά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας που υλοποιεί ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας
  • Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά και εφήβους για την κλιματική κρίση, τις καταστροφικές συνέπειές της και τους τρόπους αντιμετώπισής της, από την Κινητή Ομάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ.

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Σύμβολο Άλσων, Πάρκων και Υγείας Ζώων, κα Ρίτα Πικρού – Μωραϊτάκη για την πολύτιμη συμβολή της στο έργο του.

The post Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε δυναμικά στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button