Κόσμος

Αναζητούν τα κίνητρα για το δολοφονικό μένος του 52χρονου μακελάρη της Σαρδηνίας που ξεκλήρισε την οικογένειά του

Αναζητούν τα κίνητρα για το δολοφονικό μένος του 52χρονου μακελάρη της Σαρδηνίας που ξεκλήρισε την οικογένειά του

Συγκλονισμένη είναι η Σαρδηνία της Ιταλίας μετά την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (25.09.2024) στην περιοχή Νουόρο και μετρά τέσσερις νεκρούς συμπεριλαμβανομένου και του δράστη,

Ο 52χρονος Ρομπέρτο Γκλεμπόνι, εργάτης σε τοπική βιομηχανία στη Σαρδηνία της Ιταλίας, έπειτα από καβγά, πυροβόλησε θανάσιμα την σύζυγό του, 43 ετών, και την κόρη του Μαρτίνα, 26 ετών.

Επίσης τραυμάτισε την μητέρα του, η οποία ζούσε σε διπλανό διαμέρισμα και η οποία χαροπαλεύει κι έναν γείτονα, ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε, ο οποίος είχε πάει να βοηθήσει.

Το 11χρονο παιδί του πέθανε λίγο μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το χρονικό

Η σφαγή ξεκίνησε στο σπίτι της οικογένειας, όπου ο Γκλεμπόνι σκότωσε τη σύζυγό του και την κόρη τους, Μαρτίνα, ενώ οι αρχές αναφέρουν ότι το ζευγάρι είχε ξεκινήσει διαδικασίες διαζυγίου. 

Στη συνέχεια, πυροβόλησε τους άλλους δύο γιους του, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 11χρονο, ενώ ο 14χρονος είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 52χρονος πυροβόλησε επίσης έναν γείτονα, τον 59χρονο Πάολο Σάνα, ο οποίος φαίνεται να παρενέβη όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη συνέχεια, πήγε στο σπίτι της 84χρονης μητέρας του, όπου την πυροβόλησε στο κεφάλι και στη συνέχεια αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας με όπλο που κατείχε νόμιμα.

Οι αρχές προσπαθούν να ανακαλύψουν τα κίνητρα πίσω από τη σφαγή.

Η Μαρτίνα, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας που έπεσε νεκρή από τα χέρια του πατέρα της είχε πρόσφατα αποφοιτήσει το 2022 και στην αφιέρωση της πτυχιακής της εργασίας είχε γράψει για τον πατέρα της, αποκαλώντας τον «τη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου».

To άρθρο Αναζητούν τα κίνητρα για το δολοφονικό μένος του 52χρονου μακελάρη της Σαρδηνίας που ξεκλήρισε την οικογένειά του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button