Υγεία

Ο ύποπτος για την εξαφάνισή της Μαντλίν ΜακΚαν «ομολόγησε ότι απήγαγε ένα παιδί από διαμέρισμα στο Αλγκάρβε»

Moritz Frankenberg/Pool via REUTERS

Νέα στοιχεία προκύπτουν στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία πριν από 17 χρόνια εξαφανίστηκε από πορτογαλικό θέρετρο.

Ο ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης του κοριτσιού Κρίστιαν Μπρούκνερ, ομολόγησε σε έναν συγκρατούμενό του ότι πήρε ένα παιδί από ένα πορτογαλικό διαμέρισμα, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν σήμερα από δικαστήριο της Γερμανίας.

Ο 47χρονος καταδικασμένος βιαστής φέρεται να ρώτησε τον συγκρατούμενό του, Laurentiu Codin, αν ήταν «κι αυτός» στη φυλακή για αδικήματα κατά παιδιών.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι πήρε «ένα παιδί» κατά τη διάρκεια μιας διάρρηξης ενώ ζούσε στο Αλγκάρβε» όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, σύμφωνα με την Dailymail.

Η γερμανική αστυνομία είχε κατονομάσει τον Μπρούκνερ ως τον βασικό ύποπτο για την απαγωγή της Βρετανίδας από το διαμέρισμα της οικογένειάς της στην Praia da Luz τον Μάιο του 2007.

«Ήταν [ο Μπρούκνερ] σε μια περιοχή όπου υπάρχουν ξενοδοχεία και ζουν πλούσιοι άνθρωποι. Είπε ότι υπήρχε κάπου ένα ανοιχτό παράθυρο, μου το είπε αυτό. Έψαχνε για χρήματα. Είπε ότι δεν βρήκε χρήματα αλλά βρήκε ένα παιδί και πήρε το παιδί. Είπε ότι δύο ώρες αργότερα, υπήρχαν αστυνομικοί και σκυλιά παντού, οπότε στη συνέχεια έφυγε μακριά, έξω από την περιοχή». 

«Λέω απλώς αυτά που μου είπε», φέρεται να είπε ο Codin στη δίκη του Brueckner για σεξουαλικά εγκλήματα.

«Με ρώτησε αν μπορείς να πάρεις DNA από τα κόκκαλα ενός παιδιού που έχει θαφτεί».

Ερωτηθείς από τον δικαστή πόσο χρόνων ήταν το θύμα του, ο Codin είπε: «Δεν θέλω να κάνω λάθος, αλλά ήταν πολύ μικρό, εννοώ μικρό σε ηλικία. Κάθε φορά που ήμασταν μαζί μιλούσε γι’ αυτό γιατί ήταν πεπεισμένος ότι ήμουν παιδόφιλος».

«Μιλούσε για ένα κορίτσι, δεν ξέρω αν αυτό που είπε ήταν αλήθεια ή όχι. Είπε ότι είχε ένα λεωφορείο και ότι την είχε πάρει μαζί του» ανέφερε στη συνέχεια. 

Ο Brueckner εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για τον βιασμό της Αμερικανίδας συνταξιούχου Diana Menkes, 72 ετών, το 2005 στο Algarve.

Η Μαντλίν Μακ Καν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007 σε ηλικία μόλις τριών ετών. Δεν έχει βρεθεί ποτέ. Ο Christian Brueckner κατονομάστηκε από τους Γερμανούς εισαγγελείς ως ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνισή της.

To άρθρο Ο ύποπτος για την εξαφάνισή της Μαντλίν ΜακΚαν «ομολόγησε ότι απήγαγε ένα παιδί από διαμέρισμα στο Αλγκάρβε» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button