Υγεία

«Είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς» είπε η πρεσβυτέρα για τον πατέρα Αντώνιο στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου

«Είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς» είπε η πρεσβυτέρα για τον πατέρα Αντώνιο στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου

Η ώρα της κατάθεσης της πρεσβυτέρας στη δίκη για τις καταγγελίες για σωματικές και λεκτικές κακοποιήσεις στην Κιβωτό του Κόσμου έφτασε.

Η Σταματία Γεωργαντή, κατέθεσε στο δικαστήριο, ως μάρτυρας υπεράσπισης, του πατέρα Αντώνιου και των συγκατηγορουμένων του, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχαν κακοποιητικές συμπεριφορές στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η μάρτυρας έκανε λόγο στην κατάθεση της για «τόνους λάσπης» που έχουν πέσει για την Κιβωτό και πρόσθεσε: «Είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς. Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι αναγνώρισαν τη «Κιβωτό», εγώ αυτό που βίωσα 25 χρόνια είναι η αγάπη και η φροντίδα. Στην “Κιβωτό” οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι, αγαπούσαν τα παιδιά…».

Η μάρτυρας ανέφερε πως αυτό που ενδιέφερε την ίδια και τον πατέρα Αντώνιο ήταν να φροντίζουν τα παιδιά και είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της πως πως τους «άρπαξαν» βιαίως την «Κιβωτό», με αντισυνταγματικό τρόπο.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η κυρία Γεωργαντή «τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν». «Εμείς τους δίναμε χριστιανικό προσανατολισμό…» σημείωσε.

Σε ερώτηση εάν έχει διαπιστώσει πότε σωματική βία η πρεσβυτέρα απάντησε «εμείς δίναμε αγάπη».

Η μάρτυρας ανέφερε πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη της κακοποιητική συμπεριφορά και εξήγησε ότι οι δομές ήταν ανεξάρτητες και δεν αποφάσιζε ο πατέρας Αντώνιος.

«Ο πατήρ Αντώνιος είχε πάντα το ρόλο του πνευματικού, τα παιδιά τον εμπιστεύονταν και εκείνος έκανε μόνο αυτή τη δουλειά . Ήταν κάτι σαν πατέρας …» είπε μεταξύ άλλων η πρεσβυτέρα στην κατάθεση της.

Στο δικαστήριο βρίσκεται και ο καλλιτέχνης, Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης εντός της ημέρας.

To άρθρο «Είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς» είπε η πρεσβυτέρα για τον πατέρα Αντώνιο στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Back to top button