Κόσμος

Το Ισραήλ σκότωσε στον Λίβανο ηγετικά στελέχη του PFLP και της Χαμάς

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) ανακοίνωσε τον θάνατο τριών στελεχών του, δύο εκ των οποίων ηγετικά. Οι Μοχάμεντ Άμπντελ Αάλ, Ιμάντ Αουντά και Αμπντούλ Ραχμάν Αμντέλ Αάλ σκοτώθηκαν όταν ο ισραηλινός στρατός στόχευσε ένα κατοικημένο διαμέρισμα στη συνοικία Κόλα της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτού.

Σε ανακοίνωσή του, το PFLP εξέφρασε βαθιά υπερηφάνεια για τα πεσόντα μέλη του, τονίζοντας τη δέσμευσή του στο δρόμο της ένοπλης αντίστασης. Η οργάνωση υποσχέθηκε να τιμήσει τις θυσίες αυτών των στελεχών του και όλων των μαρτύρων των παλαιστινιακών και αραβικών εθνών συνεχίζοντας τον αγώνα μέχρι να εξαλειφθεί η ισραηλινή κατοχή.

Πρώτη επιδρομή σε μη νότιο προάστιο της Βηρυτού

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στόχευσε ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών στη συνοικία Κόλα της Βηρυτού.

Πρόκειται για την πρώτη φορά σε αυτόν τον πόλεμο που το Ισραήλ επιτίθεται σε τμήμα της πρωτεύουσα του Λιβάνου εκτός των νοτίων προαστίων της.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για επίθεση με drone και όχι αεροπορική επιδρομή από μαχητικά αεροσκάφη. Άλλες αναφορές ανέφεραν επίσης ότι ένας πύραυλος που δεν έχει εκραγεί παραμένει στο χτυπημένο διαμέρισμα.

Δολοφονία ηγετικού στελέχους της Χαμάς και της οικογένειάς του στον νότιο Λίβανο

Το κίνημα ισλαμικής αντίστασης Χαμάς πένθησε τη Δευτέρα τον ηγέτη του στον Λίβανο και μέλος της ηγεσίας του στο εξωτερικό, Φατάχ Σαρίφ Αμπού αλ-Αμίν, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του, τον γιο και την κόρη του, από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον του σπιτιού τους στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Μπας στον νότιο Λίβανο.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) ανέφερε νωρίτερα ότι ισραηλινή επιδρομή στόχευσε τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό αλ-Μπας κοντά στην Τύρο, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο καταυλισμός γίνεται στόχος από την έναρξη της επίθεσης κατά του Λιβάνου.

Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης Αμπού αλ-Αμίν «ανήλθε ως μάρτυρας στην ευλογημένη Μάχη της Πλημμύρας του Αλ-Άκσα στο δρόμο προς το αλ-Κουντς, για να συναντήσει τους ηγέτες και τους μάρτυρες που προηγήθηκαν, μετά από μια ζωή και ένα ταξίδι γεμάτο υπηρεσία προς τον λαό της Παλαιστίνης, τον νόμιμο αγώνα του και τον δίκαιο σκοπό του».

Η Χαμάς περιέγραψε επίσης τον Αμπού αλ-Αμίν ως «δραστήριο και γεμάτο ζωντάνια», «γενναίο και θαρραλέο» και δεσμεύτηκε να συνεχίσει σταθερά τον αγώνα της, μέχρι να ηττηθεί η κατοχή και να εκδιωχθεί από τη γη της Παλαιστίνης και η Αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ) και να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι.

Related Articles

Back to top button