Τοπικά

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Oracle

Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση διαδικτυακών μαθημάτων κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων για πολίτες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Oracle Ελλάς

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Oracle Ελλάς, ανακοίνωσε την έναρξη δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων για τους πολίτες. Η πρωτοβουλία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα να αποκτήσουν προχωρημένες και εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Oracle University.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα περιλαμβάνει 16 θεματικές ενότητες, με συνολική διάρκεια άνω των 400 ωρών ασύγχρονης εκπαίδευσης (on-demand), καλύπτοντας καινοτόμες τεχνολογίες όπως το cloud computing, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά και άλλα.

Πιστοποιημένη εκπαίδευση με διεθνή αναγνώριση

Οι εκπαιδευτικές ενότητες θα ανανεώνονται τακτικά κατά τη διάρκεια της τριετούς συνεργασίας, ενώ οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν επιτυχώς τα μαθήματα, θα μπορούν να αποκτήσουν πιστοποίηση συμμετέχοντας σε εξετάσεις.

Η πρώτη συνεργασία στην Ε.Ε. για δωρεάν εκπαίδευση ψηφιακών δεξιοτήτων

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που συνεργάζεται με την Oracle για την δωρεάν διάθεση εξειδικευμένων μαθημάτων κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, η οποία υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το βιντεοσκοπημένο εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει δυνατότητες προσβασιμότητας, όπως η ενεργοποίηση ελληνικών υποτίτλων (εικονίδιο cc) και η λειτουργία Transcript, που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη και το επίπεδο κατανόησης του περιεχομένου.

Στόχος η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού για την επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Δεκαετίας της ΕΕ, που προβλέπει την κατάρτιση 20 εκατομμυρίων ειδικών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

The post Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Oracle appeared first on TrikalaNews.

Related Articles

Back to top button